Jaunas attiecības un drosme: kā pēc "Ērkšķu" šova uzvaras mainījusies Monikas dzīve? (1)

Beāte Leigute
, Izklaides sadaļas redaktore
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Caur ērkšķiem uz..." otrās sezonas fināla aizkulises
"Caur ērkšķiem uz..." otrās sezonas fināla aizkulises Foto: publicitātes

Nesen tapa zināms, ka par TV projekta “Caur ērkšķiem uz..” otrās sezonas uzvarētāju kļuvusi netradicionāli orientētā Monika Neilande, kura audzina četrus bērnus ar īpašām vajadzībām. Tagad meitene intervijā Apollo.lv atklāja, kas pēc uzvaras šovā ir mainījies viņas dzīvē.

Monika projektā pieteicās, jo vēlējusies atbrīvoties no atkarībām un rast spēkus jaunai dzīvei. Jau agri jaunajai sievietei nācās iemācīties cīnīties par sevi – Monikas vecāki aizrāvās ar alkoholu, tāpēc meitene uzauga bērnu namā. Bijusi precējusies un vairākus gadus dzīvojusi kopā ar vīrieti, līdz sapratusi, ka viņu vairāk saista sievietes. Monikai ir četri bērni, kuriem visiem ir garīgās attīstības traucējumi. Lai aizmirstos no skarbās ikdienas, sieviete sāka lietot alkoholu un narkotikas, nu viņa atkarībām gatava teikt striktu "nē".

Kā intervijā atzīst Monika, tas, ka viņa uzvarējusi, bijis apkārtējiem dotais solījums par nepadošanos un nevēlēšanos nodot cilvēkus, kuri viņai ticējuši. "Taču fakts, ka uzvarēju, ir neticams, jo sākumā šķita, ka sava kautrīguma dēļ ātri "izlidošu" no projekta."

Šovā Monika izveidoja ciešas attiecības ar vairākām dalībniecēm, taču, kā izrādās, pēc projekta draudzenes ir izčibējušas. "Pēc šova komunicēju ar Inesi un Unu, bet arī šī saikne lēnām pazūd, jo mainās laiki un ir dažādas intereses. Bet tieši viņas ir vienīgās, ar kurām vēlos saglabāt kaut kādu kontaktu. Ir arī dažas citas, kuras apjautājas, kā man iet."

Meiteņu starpā šovā izveidojās daudzi asi konflikti, kuri tika risināti ar skaļiem lamuvārdiem. Vai Monikai par tiem pēc šova ir kauns?

"Pēc visu sēriju noskatīšanās, sapratu, ka par redzētajiem konfliktiem ir kauns un tie bijuši nevietā. Vajadzēja piebremzēt. Es arī dzīvē bieži konfliktēju, bet šovā ļoti turēju sevi grožos un mācījos, lai pēc tā spētu būt pacietīga un otru nevis lamāt, bet gan izrunāties. Tas arī šobrīd izdodas - man laikam ir stipri nervi," spriež Monika.

Pēc šova laipnās, bet mērķtiecīgās Monikas dzīve ir ļoti mainījusies. "Sākumā negāja viegli, bija visādas grūtības, bet es turējos. Mans skatījums uz dzīvi ir pozitīvs, es vairs sevi nekritizēju, varu smaidīt un baudīt to, ko nevarēju. Esmu laimīga, jo grūtos brīžos atrodu sev nodarbes, piemēram, rakstīšanu."

Daudzus šova fanus nodarbināja jautājums - kas pēc tā filmēšanas notiks ar Monikas un Ineses attiecībām, kas projektā bija īpaši ciešas, abām meitenēm piedzīvojot arī intīmus brīžus. "Manas attiecības ar Inesi nav nekādas daudzu iemeslu dēļ - tur jau nekas nevarēja sanākt pašā sākumā. Man nesen ir sākušās citas attiecības, tādēļ ticu, ka tā, kā liktenis būs lēmis, tā arī notiks. Tas ir atkarīgs no mums abām."

Tāpat Monika nesen prezentēja savu pirmo dzejoļu krājumu ar nosaukumu "Mīlestība vai atkarība", kas vēsta par viņas dzīvi un iekšējo cīņu ar problēmām. Vaicāta, vai meitene turpinās rakstīt, Monika ir apņēmības pilna. "Protams, ka turpināšu! Cilvēki izlasot manu pirmo un otro grāmatu sapratīs, kā mana dzīve mainās, turklāt plānoju rakstīt ne vien dzejoļus, bet arī daudz ko citu!"

Fotogalerija: "Caur ērkšķiem uz.." fināla aizkulises

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu