Indrašis un Daugavaiņš izceļas ar precīziem metieniem KHL mačos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases uzbrucēji Miks Indrašis un Kaspars Daugaviņš trešdien guva pa vārtiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs, kamēr viņu pārstāvētās komandas startēja ar mainīgām sekmēm.

Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" viesos ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Helsinku "Jokerit", kurai savainojuma dēļ šobrīd nevar palīdzēt pamatvārtsargs Jānis Kalniņš.

Indrašis vārtus guva spēles trešajā minūtē, kad ar metienu no vidējas distances atklāja cīņas rezultātu.

Uzvaru viesiem atnesa Vadims Šipačovs, kurš pagarinājuma ceturtajā minūtē pēc pagrieziena ap savu asi pārspēja pretinieku vārtsargu Raienu Zapolski.

Indrašis šajā duelī nospēlēja 15 minūtes 20 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmien un uzvarēja divos no 12 iemetieniem.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 36 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr uzbrucēju Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" viesos ar rezultātu 2:4 (0:1, 0:1, 2:2) piekāpās aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Čerepovecas "Severstaļ" komandai.

Daugaviņš vārtus guva trešā perioda astotajā minūtē, kad ar metienu pāri pretinieku vārtsarga plecam panāca 1:3.

Daugaviņš šajā mačā uz ledus bija 16 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem un zaudēja vienīgajā iemetienā, bet Karsums 15 minūtēs un 12 sekundēs veica vienu metienu, pielietoja divus spēka paņēmienus, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā.

Savukārt Kulda 16 minūšu un 11 sekunžu laikā veica trīs spēka paņēmienus.

Daugaviņš šajā sezonā 41 spēlē guvis desmit vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles, kamēr Karsumam 39 dueļos ir seši vārti un 13 piespēles.

Tikmēr Kulda 43 cīņās izcēlies ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Zaudējumu trešdien cieta Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas viesos ar 2:3 (0:2, 1:0, 1:1) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībai, kas līdz ar uzvaru atgriezās KHL līderpozīcijā.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", uzsākot šogad pēdējo mājas spēļu sēriju, trešdien savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

"Dinamo" labā vārtus guva Rihards Marenis, kuram tas bija otrais precīzais metiens KHL karjerā, un Kristaps Sotnieks.

Savukārt "sauso" spēli "Dinamo" vārtos aizvadīja Timurs Biļalovs, kurš trešo reizi sezonā palika nepārspēts. Biļalovs, spēlējot pret savas dzimtās pilsētas Ņižņekamskas komandu, atvairīja visas 43 pretinieku mestās ripas.

Rietumu konferences vadībā ar 70 punktiem 41 spēlē ir Maskavas CSKA, no kuras par sešiem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 58 punktiem ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 48 punktiem 42 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk sestā ar 47 punktiem 43 cīņās ir Maskavas "Dinamo", bet devītā ar 39 punktiem 41 mačā ir Rīgas "Dinamo", no pirmā astoņnieka atpaliekot četrus punktus. Tikmēr 11.vietā 26 punktiem 43 mačos ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences un visas līgas līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 71 punkts 43 mačos, bet otrā ar 59 punktiem ir Omskas "Avangard".

Tikmēr devītajā vietā ar 37 punktiem 42 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuru pārstāv savainojumu ārstējošais latviešu aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu