Kurucs un viņa patīkamais pārsteigums NBA

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

Šķiet, ka Rodions Kurucs dotajā brīdī ir populārākais basketbola temats Latvijā. Viņa veiksmīgais un pārsteidzošais sniegums Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) nespēj līdzjutējus atstāt vienaldzīgus. Tikai 20 gadus vecais basketbolists savos pirmajos mēnešos līgā ir pierādījis, ka viņš iederas NBA, un īpaši Bruklinas "Nets" vienības sastāvā. 

Aizvadītajā vasarā Kurucu NBA draftā ar kopējo 40. numuru izvēlējās Bruklinas "Nets" vienība, kura jau sākotnēji paziņoja, ka ar jaunā basketbolista pakalpojumiem rēķināsies. Taču nevienam nebija nojausmas, ka latviešu basketbolista debijas sezona izvērtīsies tik sekmīga. Arī pašam Kurucam. 

"Domāju, ka mans pirmais gads būs pavisam citādāks, nekā tas ir tagad izvērties. Iepriekš domāju, ka vairāk būšu NBA Attīstības līgā, jo iepriekšējā sezonā tikpat kā nespēlēju augstā līmenī. Ir lieliski tikt pie nozīmīga spēles laika," "New York Post" citē Kuruca teikto.

Kurucs lieliski izmantojis savas izdevības laikā, kad komandas biedri dziedē traumas. Latviešu basketbolists šosezon laukumā bijis 21 spēlē, kurās vidēji guvis 8,7 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.

Kurucs lieliski iederas Bruklinas komandas spēlē. Viņš ir nesavtīgs, lieliski izmanto savas iespējas uzbrukumā un teicami lasa spēli gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. 

Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu basketbolists lieliski izjūt atbalstu no galvenā trenera, atzīstot, ka šis treneris ir īstais priekš basketbolista. 

"Trenera uzticība man nozīmē ļoti daudz, jo pirms tam man nebija trenera, kas uz mani paļautos," atminoties laikus Barselonas "Lassa" klubā, teica Kurucs. "Tas man sniedz enerģiju atdot no sevis visu. Es vēl nekad neesmu bijis tik vienotā komandā."

Atzinīgus vārdus sportistam velta arī "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons. "Domāju, Kurucs sev atvēlētajās minūtēs nospēlē tiešām labi. Kurucs ar savu sniegumu mūs pārliecināja un mums nekas cits neatlika, kā turēt viņu laukumā. Viņš to bija pelnījis," pēc vienas no spēles atzinīgus vārdus sportistam velta treneris. 

Atkinsons arī atzina, ka pirms NBA drafta nebija īsti pārliecināts par Kuruca izvēli, taču viņa sniegums laukumā ir pierādījis pretējo. "Viņi teica, ka Kurucam ir pirmās kārtas potenciāls, bet viņš noslīdējis uz 40.pozīciju. Domāju - ko man cenšas iestāstīt, jo viņš tikpat kā nav spēlējis," saka Etkinsons.

Trenera uzticība un komandas biedru atbalsts palīdz Kurucam aizvadīt teicamu debijas sezonu NBA. Daudziem par pārsteigumu Bruklinas komanda rāda konkurētspējīgu sniegumu. Dotajā brīdī "Nets" komanda ieņem 9. vietu Austrumu konferencē. Regulārajā sezonā komanda ir izcīnījusi 17 uzvaras, kā arī piedzīvojusi 21 zaudējumu. 

Bruklina vienība rāda atzīstamu sniegumu, bet vai komandai būs pa spēkam iekļūt izslēgšanas spēlēs? To rādīs laiks, taču dalība "playofos" būtu perfekts scenārijs Kuruca debijai basketbola mekā. Taču visu uzreiz nevar gribēt. Galvenais latviešu basketbolistam ir pierādīt sevi katrā spēlē, lai nostabilizētu savu vietu līgā. 

Galerija: Rodions Kurucs piedalās NBA kluba Bruklinas "Nets" preses konferencē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu