Liepiņa: Kariņa skaidrojums par Gobzema kandidatūras noraidīšanu ir absolūti nepietiekams (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
13. Saeimas deputāte Linda Liepiņa nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 13. Saeimas pirmās sēdes laikā.
13. Saeimas deputāte Linda Liepiņa nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 13. Saeimas pirmās sēdes laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Jaunās Vienotības" (JV) valdes priekšsēdētāja Krišjāņa Kariņa skaidrojums par politiķa Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūras uz iekšlietu ministra amatu noraidīšanu ir absolūti nepietiekams, aģentūrai LETA norādīja partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa, paužot savu personīgo viedokli.

Partijas "KPV LV" frakcija jau iepriekš nolēma nemainīt savus izvirzītos ministru amata kandidātus, sagaidot Kariņa skaidrojumu par Gobzema kandidatūras noraidīšanu iekšlietu ministra amatam.

Kariņš sniedza skaidrojumu, ka viņa iebildumi pret Gobzemu nav personīgi, tomēr iekšlietu ministram ir jābūt ar nevainojamu reputāciju, kurš no pirmās dienas varētu pilnvērtīgi strādāt. JV vadītājs arī norādīja uz Gobzema situāciju ar advokatūru, netieši norādot uz pieņemto lēmumu par politiķa izslēgšanu no advokatūras.

Vaicāta, vai Kariņa skaidrojums ir pietiekams, Liepiņa aģentūrai LETA atbildēja noraidoši, norādot, ka tas ir absolūti nepietiekams. Viņa arī vērsa uzmanību, ka "KPV LV" nav bijusi dota iespēja sniegt vērtējumu par citu partiju izvirzītajiem kandidātiem uz ministru amatiem, no kuriem par "vecajiem politiķiem" politiskajam spēkam varētu būt "100 un viens jautājums".

Reizē Liepiņa piebilda, ka tagad neesot zināms, kurš JV vada valdības veidošanas procesu - vai tas ir Kariņš, politiķis Arvils Ašeradens vai kāds cits.

Politiķe norādīja, ka pagaidām valdības veidošanas gaitā jaunumu nav, tāpat "KPV LV" nav ieplānotas nedz valdes, nedz frakcijas sēdes. Politiskais spēks ir gatavs atsaukties aicinājumam uz tālākām sarunām no JV vai arī jebkuras citas tā dēvētās centriski labējās partijas, piebilda Liepiņa. Politiķe pieļāva iespēju, ka šāds aicinājums varētu tikt saņemts pēc Jaunā gada sagaidīšanas.

Viņa norādīja, ka frakcijas viedoklis attiecībā uz ministra kandidatūrām ir zināms, savukārt partijas līdzpriekšsēdētāja Artusa Kaimiņa paustais ir viņa personīgais viedoklis.

Jau vēstīts, ka Kaimiņš Kariņam kā iespējamajam premjera amata kandidātam piedāvā neņemt iekšlietu ministra amatā Gobzemu, bet vienlaicīgi atteikt ministru krēslus arī visām tām personām no "vecajām varas partijām", kas jau iepriekš ir bijušas valdībā vai augstos valsts amatos.

Kā ziņots, lielāks progress valdības veidošanas sarunās varētu būt janvāra sākumā, aģentūrai LETA atzina partiju pārstāvji.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu