Zverevs kritisks par veiktajām izmaiņām "Australian Open" noteikumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Zverevs
Aleksandrs Zverevs Foto: AP/LETA

Vācijas uzlecošā tenisa zvaigzne Aleksandrs Zverevs pauda kritisku nostāju par rīkotāju lēmumu Austrālijas atklātajā čempionātā ("Australian Open") ieviest izšķirošo setu taibreiku.

Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā izšķirošajā setā turpmāk būs supertaibreiks līdz desmit gūtiem punktiem. Tas sāksies tad, kad rezultāts setā būs 6-6.

"Neviens ar mums nepakonsultējās šāda lēmuma pieņemšanā. Domāju, netika prasīts neviena tenisista viedoklis," uzskata 21 gadu vecais Zverevs, kurš šobrīd ir pasaules ceturtā rakete. "Man šīs izmaiņas diez ko nepatīk, jo garāks piektais sets vienmēr ir kaut kas īpašs."

"Es izbaudīju laikus, kad piektā seta rezultāts bija liels, jo tas ir arī pamatīgs fiziskais izaicinājums. Tās ir vienas no lietām, kāpēc mēs vispār spēlējam tenisu, bet tagad visos "Grand Slam" turnīros, izņemot Francijas atklāto čempionātu, izšķirošajos setos ir taibreiki. Es neesmu to fans," atzina Zverevs.

Austrālijas atklātā čempionāta rīkotāji gan uzsver, ka šāda lēmuma pieņemšanā ņemti vērā ne tikai spēlētāju, bet arī komentētāju, aģentu un televīzijas analītiķu viedokļi.

No nākamā gada taibreiks līdz septiņiem tiks aizvadīts Vimbldonas čempionātā, ja rezultāts izšķirošajā setā būs neizšķirts 12-12. Tikmēr ASV atklātajā čempionātā izšķirošos setos jau vairākus gadus ir taibreiks līdz septiņiem punktiem.

Šādas izmaiņas tiek veiktas, lai samazinātu spēļu ilgumu. Vēl 2010.gadā Vimbldonā cīņa starp amerikāni Džonu Isneru un francūzi Nikolā Maī ilga 11 stundas.

Pārāk ilgo spēļu problēma atkal aktivizējās šīgada Vimbldonas turnīrā, kad Dienvidāfrikas tenisists Kevins Andersons pusfinālā spēkojās ar Isneru. Šajā vairāk nekā sešas stundas garajā mačā piektais sets noslēdzās ar 26-24 par labu Andersonam, tam vēsturē paliekot kā ceturtajam ilgākajam tenisa mačam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu