Bahs: 2026.gada olimpiskajām spēlēm būs lieliska saimniece

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs ir pārliecināts, ka 2026.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm būs lieliska mājvieta.

Kā zināms, Stokholma pieteikusies rīkot 2026.gada olimpiskās spēles, turklāt tā renes sporta veidus plāno aizvadīt Siguldā esošajā kamaniņu trasē. Tās vienīgais konkurents ir Itālijas pilsētu Milānas un Kortīnas d'Ampeco apvienotais pieteikums.

Vairākas pretendentes uz šīs Olimpiādes rīkošanu gan jau iepriekš ir atteikušās, turklāt Bahs norādīja, ka SOK nav plāna B, ja arī abas esošās kandidātes nevarēs uzņemt olimpiskās spēles.

"Mēs redzam, ka mums ir divas kandidātes uz olimpisko spēļu rīkošanu. Pašreizējam laikmetam tā ir norma," atzina Bahs.

Saimniece 2026.gada olimpiskajām spēlēm tiks izraudzīta nākamā gada janvārī.

"Abām kandidātēm ir milzīga pieredze ziemas sporta veidu pasākumu rīkošanā, turklāt pēdējās desmitgades laikā tās ir uzņēmušas kopumā septiņus pasaules čempionātus un 80% gadījumu šajā Olimpiādē tiks izmantoti jau gatavas celtnes, kas ir krietns uzlabojums, ja salīdzina ar 2018. un 2022.gada olimpiskajām spēlēm," skaidroja Bahs.

"Tieši to arī mēs esam vēlējušies. Vēlamies atgriezties pie saknēm. Esmu pārliecināts, ka 2026.gada olimpiskajām spēlēm būs lieliska saimniece."

Vēl nesen uz Olimpiādes rīkošanu bija trīs kandidāti, tomēr Kanādas pilsētas Kalgari iedzīvotāji referendumā nobalsoja pret ieceri uzņemt četrgades nozīmīgāko forumu, un pēcāk šī kandidatūra tika atsaukta.

Līdz 11.janvārim 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanas kandidātēm jāiesniedz pilnībā aizpildīts pieteikums, bet līdz 12.aprīlim jābūt iesniegtam pēdējām pašvaldību un valsts garantijām par drošību un vīzām. Vrubļevskis jau iepriekš pauda pārliecību, ka Latvijas puse kandidatūru noteikti atbalstīts un dos savas garantijas.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu