Zināmi NHL Visu zvaigžņu spēles kapteiņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Tradicionālās Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles divīziju komandu kapteiņi būs Konors Makdeivids, Aleksandrs Ovečkins, Neitans Makinons un Ostons Metjūss.

No 1. līdz 23.decembrim līdzjutēji varēja balsot par saviem iecienītākajiem hokejistiem, lai viņi piedalīties NHL Visu zvaigžņu spēlē, kas 25.-26.janvārī notiks Sanhosē.

Katrs no iepriekšminētajiem hokejistiem uzvarēja savu divīziju balsojumos. Edmontonas "Oilers" līderis Makdeivids Klusā okeāna divīzijas komandas kapteinis būs jau trešo gadu pēc kārtas. Vien 21 gadu vecais hokejists šosezon 35 spēlēs izcēlies ar 19 vārtiem un 33 rezultatīvām piespēlēm, būdams ceturtais rezultatīvākais līgas hokejists.

Tikmēr jau astoto reizi NHL Visu zvaigžņu spēlē iebalsots 33 gadus vecais Ovečkins, kurš trešo reizi pēdējo četru gadu laikā būs arī Metropoles divīzijas komandas kapteinis. Pašreizējās Stenlija kausa glabātājas Vašingtonas "Capitals" zvaigzne šosezon guvis jau 29 vārtus, kas ir līgas labākais rādītājs.

Savukārt Kolorādo "Avalanche" hokejists Makinons būs Centrālās divīzijas kapteinis. Viņš Visu zvaigžņu spēlē piedalīsies trešo gadu pēc kārtas. bet šobrīd viņš ar 22 vārtiem un 34 rezultatīvām piespēlēm ir līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Visbeidzot Metjūss no Toronto "Maple Leafs" komandas NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalīsies jau trešo reizi savās trīs sezonās. Viņš būs Atlantijas divīzijas kapteinis, bet šosezon 23 mačos viņš atzīmējies ar 19 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Šosezon ceturto gadu Visu zvaigžņu spēlē sacentīsies divīziju komandas. Drīzumā kļūs zināmi arī pārējo divīziju komandu spēlētāji, ko izraudzīsies līgas vadība.

Visu Zvaigžņu spēle un ar to saistītie pasākumi Sanhosē pilsētā notiks 26. un 27.janvārī. Līdzīgi kā iepriekšējos divos gados, arī šajā sezonā Zvaigžņu spēlē sacentīsies divīziju komandas, spēli aizvadot formātā "trīs pret trīs". Tāpat dienu iepriekš notiks hokeja meistarības konkursi.

Formāts "trīs pret trīs" pirmo reizi NHL Visu Zvaigžņu spēlē tika ieviests 2016.gadā Nešvilā, kad uzvarēja Klusā okeāna divīzijas komanda, bet pērn Losandželosā panākumu svinēja Metropoles divīzijas zvaigznes.

2015.gada NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā, pateicoties Latvijas hokeja līdzjutēju aktivitātei, pārliecinoši uzvarēja Bufalo "Sabres" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē bija piedalījies 2003.gadā, kad to septīto reizi darīja Sandis Ozoliņš. Tāpat divas reizes šajā mačā piedalījies Artūrs Irbe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu