Bukartam rezultatīva piespēle "Ocelārži" zaudējumā prestižā Špenglera kausa mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Bukarts
Roberts Bukarts Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts ceturtdien veica rezultatīvu piespēli Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņas mačā, kurā gan viņa un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Čehijas komanda Tršinecas "Ocelārži" piedzīvoja zaudējumu.

Toriāni vārdā nosauktās grupas otrajā mačā "Ocelārži" ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) piekāpās Somijas vienībai Kuopio "KaIPa".

Bukarts asistēja komandas vienīgo vārtu guvumā, kad Martins Gernāts 33.minūtē panāca neizšķirtu 1:1. Turpinājumā "KaIPa" gan guva divus bezatbildes vārtus pēc kārtas un guva uzvaru.

Latviešu uzbrucējs ceturtdien laukumā pavadīja desmit minūtes un 16 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Galviņš šajā mačā nospēlētajās 12 minūtēs un 41 sekundē metienus pa vārtiem neveica, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Šīs apakšgrupas uzvarētāju piektdien noskaidros "KaIPa" un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Magņitogorskas "Metallurg", kas vienīgajā spēlē iekrājušas attiecīgi trīs un divus punktus. Tikmēr "Ocelārži" ar vienu punktu bija pēdējā.

Savukārt Katīni grupā spēlē latviešu trenera Harija Vītoliņa vadītā mājiniece "Davos", kas ceturtdienas vakarā ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) uzvarēja Vācijas klubu Nirnbergas "Thomas Sabo Ice Tigers". Pirmajā mačā trešdien "Davos" ar 1:2 piekāpās Kanādas izlasei.

Grupas pirmās vietas liktenis tiks noskaidrots noslēdzošajā cīņā starp "Thomas Sabo Ice Tigers" un Kanādu.

Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūs pusfinālā, kamēr pārējās četras komandas cīnīsies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 92.reizi. Titulētāko komandu vērtējumā aiz "Davos" un Kanādas seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt 2015. un 2016.gadā finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Kanādieši triumfēja arī pērn, finālā ar 3:0 pārspēdami Šveices komandu.

2011.gadā un pērn turnīrā piedalījās arī Latvijas klubs Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu