Turcija no 1. janvāra tūristiem ieviesīs drošības nodevu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pludmale Antaljā, Turcijā.
Pludmale Antaljā, Turcijā. Foto: Reuters / Scanpix

Turcija no 1. janvāra ieviesīs 1,5 eiro lielu drošības nodevu tūristiem, kas tiks iekasēta lidostās pēc ielidošanas, vēsta Turcijas mediji, atsaucoties uz valsts lidostu galveno pārvaldi.

Kā vēsta portāls "Turizmhaberleri", sākotnēji tika plānots ieviest nodevu trīs eiro apmērā vienam cilvēkam. Taču Turcijas tūrisma aģentūru asociācija TURSAB vērsās pie kultūras ministra ar lūgumu samazināt nodevu, jo miljoniem tūristu jau apmaksājuši atpūtu Turcijā 2019. gadā. Pēc pārrunām nolemts nodevu samazināt līdz 1,5 eiro vienam cilvēkam.

"Viena no lielākajām Turcijas priekšrocībām kā tūrisma galamērķim ir labā cenas un kvalitātes attiecība. Tūrisma pakas 2019 .gadam tiek pārdotas jau trīs mēnešus, sākot no oktobra, neiekļaujot jauno nodevu. Tās ir nopirkuši miljoniem ārvalstu tūristu. Trīs eiro var šķist nenozīmīga summa, taču ja šie izdevumi tiks uzlikti tūrisma operatoriem, viņiem nāksies samaksāt miljoniem eiro," sacīja TURSAB vadītājs Firuzs Balikaja.

Šogad Turcija plāno uzņemt 40 miljonus tūristu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu