Lekt ārā pa logu vai iet caur sadūmoto koridoru? Rīgā pensionārs izglābjas no degoša dzīvokļa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Lita Krone/LETA

Rīgā, Burtnieku ielā 35, kas atrodas blakus policijai, dzīvo jautri ļaudis. Dzer un smēķē, līdz kaut ko aizdedzina. Un tā teju ik mēnesi. Raidījuma Degpunktā komanda šajā adresē šogad viesojās jau piekto reizi – 23. decembrī tur izcēlās ugunsgrēks. 

Pēc postošā ugunsgrēka blakus miteklī viss stāvs dzīvo bez elektrības. Vīrietis saka – 23. decembris viņam tagad būs otrā dzimšanas diena. Glābjoties no liesmām un dūmiem, piedzīvotas ekstrēmas sajūtas.

"Skatījos – gar logu tā kā sniegs puteņo. Pēc tam paskatījos – melni dūmi no blakus dzīvokļa. Bet tad skatos, ka nāk man istabā dūmi iekšā. Atvēru logu un tur ar lielo flammi sāk. Domāju – lekt ārā pa logu vai iet caur sadūmoto koridoru, kur deg," atminas Kārļa kungs.

Vīrietim bija tikai dažas sekundes, lai pieņemtu pareizo lēmumu.

"Ja es būtu gaidījis ugunsdzēsējus, es tepat gulētu," saka Kārlis. Vīrietis pieņēmis lēmumu doties cauri koridoram.

Pensionārs nonācis ātrās palīdzības rokās, bet no hospitalizācijas atteicies. Par ugunsgrēka iemesliem viņam šobrīd ir skopa informācija. Iespējams, kaimiņos noticis elektrības īssavienojums, bet tik pat labi kāds uzpīpējis gultā un nosviedis mēbelēs izsmēķi.

Citi kaimiņi saka – ugunsgrēka aizsācējs ir jauns īrnieks. Ievācies novembrī. Pie viņa regulāri nākuši iedzert mīloši viesi, kuri kāvušies un situši traukus.

"Protams, ka nāca, jo durvis visu laiku tika dauzītas, pagulēt normāli nebija iespējams, šausmīgi. Policija? Es policijai zvanīju, bezjēdzīgi," stāsta kāda kaimiņiene.

Policija gan uz izsaukumiem reizēm tomēr reaģējot – paturot trokšņotāju divas stundas aiz restēm un viss. Tagad ugunsgrēka vaininieks pazudis ar galiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu