Serēna Viljamsa atzīst, ka izmaiņas noteikumos nāk par labu jaunajām māmiņām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: Reuters/ScanPix

Serēna Viljamsa atzīst, ka grozījumi WTA noteikumos, kas paredz papildu vietu piešķiršanu tenisistēm, kuras atgriežas sacensībās pēc bērniņa nākšanas pasaulē, ir lieliski, vēsta CNN. 

2017. gadā pasaulē nāca Serēnas meita Aleksa Olimpija, savukārt pati tenisiste vēlējās pēc iespējas ātrāk atgriezties kortā.

Tieši viņas dēļ tika pārskatīti un grozīti noteikumi. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, spēlētājām, kuras atgriežas pēc dzemdībām, tiek piešķirta papildus vieta turnīrā, kas nozīmē, ka pirmajā kārtā nebūs jāspēlē pret izsētajiem numuriem.

Piedaloties Abū Dabī "Mudabala World Tennis" turnīra preses konferencē, viņa izteicās, ka tas ir lieliski: “Jaunas sievietes var piedalīties turnīros un viņām var būt bērni, turklāt neuztraucoties par vecumu. Sievietēm nav jāgaida karjeras noriets, lai tiktu pie bērniem, un es domāju, ka jaunie noteikumi ir  patiešām lieliski. Esmu pati to pieredzējusi un tas patiešām atvēra man acis un „Vai es to būtu izdarījusi ātrāk, ja izmaiņas būtu ieviestas agrāk?” Es nezinu. Bet tagad, kad tāda iespēja ir, cilvēkiem vairs par to nav jādomā. Esmu laimīga, ka šādas izmaiņas tika veiktas.”

Serēna Viljamsa tenisa kortā atgriezīsies pirmo reizi pēc piedzīvotā zaudējuma "US Open" finālā Naomi Osakai 2-6, 2-4.  23 Grand Slam ieguvēja uzskata, ka viņa ir lieliskā formā un labi sagatavojusies jaunajai sezonai.

Galerija: Anastasija Sevastova - Serēna Viljamsa

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu