Tramps draud pilnībā slēgt ASV un Meksikas robežu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien, 28. decembrī, piedraudēja pilnībā slēgt ASV robežu ar Meksiku, ja likumdevēji noraidīs viņa prasību piešķirt finansējumu robežmūra būvniecībai.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien piedraudēja pilnībā slēgt ASV robežu ar Meksiku, ja likumdevēji noraidīs viņa prasību piešķirt finansējumu robežmūra būvniecībai.

"Mēs būsim spiesti pilnībā slēgt dienvidu robežu, ja obstrukcijas demokrāti nedos mums naudu mūra pabeigšanai un arī nemainīs smieklīgos imigrācijas likumus, kas uzkrauti mūsu valstij," tvīto Tramps.

Kā ziņots, ASV Senātā ceturtdien sarunās starp republikāņiem un demokrātiem neizdevās panākt vienošanos par finansējumu daļēji apturētā valdības darba atjaunošanai, un Senāts devās brīvdienās līdz nākamās nedēļas sākumam.

Senatori sanāca uz īsu sēdi pēc Ziemassvētku pārtraukuma, bet viņiem neizdevās pārvarēt strupceļu, ko radījusi Trampa prasība piešķirt finansējumu mūra būvniecībai gar Meksikas robežu.

Foto: Migrantu bērnu pagaidu mītnes pie ASV-Meksikas robežas

Senāts atkal sanāks kopā pirmdienas rītā, bet turpinās sarunas par budžetu trešdienas pēcpusdienā, kas būs 12. diena kopš federālās valdības darba daļējas apturēšanas.

Tramps pieprasa jaunajā ASV budžetā paredzēt piecus miljardus ASV dolāru mūra būvniecībai, bet demokrātu kongresmeņi ir stingri pret to.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu