"Islāma valsts" sekotāja apsūdzēta bērna nežēlīgā slepkavībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dar Yasin/AP

27 gadus veca Vācijas pilsone, kas darbojusies džihādistu grupējuma "Islāma valsts" tikumības policijā, apsūdzēta par Irākā pastrādātu kara noziegumu, piektdien, 28. decembrī, pavēstīja prokuratūra.

Aizdomās turētā, kas Vācijas privātuma likumu dēļ tiek identificēta vienīgi kā Dženifera V., kopā ar vīru turējusi verdzībā kādu piecus gadus vecu meiteni.

2015. gadā Dženifera V. un viņas vīrs pieķēdējuši meiteni un pametuši nomirt no slāpēm.

Sieviete atstājusi Vāciju un devusies uz Irāku, kur no 2014. gada septembra līdz 2016. gada sākumam darbojusies "Islāma valstī", norādīja federālā prokuratūra.

Šajā laikā viņa strādājusi "Islāma valsts" tikumības policijā, gādājot, ka tiek ievēroti stingrie sievietēm noteiktie uzvedības notiekumi un ģērbšanās etiķetes prasības.

Par patrulēšanu tolaik "Islāma valsts" kontrolētās Fallūdžas un Mosulas parkos viņa saņēmusi no 70 līdz 100 dolāriem mēnesī.

2016. gadā Dženifera V. tika aizturēta Ankarā un deportēta uz Vāciju. Jau jūnijā viņa tika aizturēta Bavārijā, kad grasījusies doties uz Sīriju.

Vācijā šī bija pirmā reize, kad tiek aizturēta no Tuvajiem Austrumiem atgriezusies "Islāma valsts" atbalstītāja sieviete.

Lietas sagatavošana ilgusi divus gadus, atzina prokuratūra.

Aizdomās turētās vīrs nav Vācijas pilsonis un neatrodas Vācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu