Pusmiljonu eiro vērtā projektā VUGD iepirks pirmos dronus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Drons; ilustratīvs foto.
Drons; ilustratīvs foto. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē iegādāsies dronus, aģentūra LETA noskaidroja VUGD.

Dienests izsludinājis konkursu par 18 dronu iegādi. Pretendentiem piedāvājumi jāiesniedz līdz 2019. gada 28. janvārim.

Droni tiek iepirkti ES projektā, kura mērķis ir, ieviešot jaunas tehnoloģijas Kurzemes, Latgales, Rīgas, Zemgales un vairāku Lietuvas reģionu ugunsdzēsības un glābšanas dienestu darbā, paaugstināt dienestu spēju objektīvi novērtēt un operatīvi reaģēt uz dabas un cilvēka izraisītam katastrofām.

Kopumā tiks iegādāti 11 droni ar kameru, seši droni ar termokameru un viens kartēšanas drons.

Iepirkuma nolikums paredz, ka, piemēram, dronam ar kameru jābūt tādam, kurš automātiski seko izvēlētam objektam un spēj automātiski lidot pēc iepriekš sastādīta maršruta.

Līdz šim VUGD ir izmantojis nodarbināto privātos dronus, ja ir bijusi šāda nepieciešamība.

ES projekta izmaksas ir 588 228 eiro. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 499 993 eiro, projekts jārealizē divu gadu laikā - līdz 2020. gada 31. maijam.

Projektā paredzēts iegādāties ne tikai dronus, bet arī to lietošanai pielāgotu štāba transportlīdzekli, apmācīt piecus darbiniekus dronu pilotu apmācību kursā, iegādāties apmācību aprīkojumu, kā arī organizēt dalību divu dienu praktiskajās mācībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu