Hannoveres lidostas darbība atjaunota; incidenta apstākļus turpina skaidrot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Sestdien uz vairākām stundām Hannoveres lidostas darbība bija apturēta pēc tam, kad cauri žogam iztriekusies mašīna un nokļuvusi tuvu skrejceļam - atsaucoties uz vietējo policiju, vēsta raidorganizācija BBC.

Incidents noticis aptuveni pulksten 15.40 pēc vietējā laika (aptuveni pulksten 16.40 pēc Latvijas laika).

Hannoveres policija vietnē "Twitter" vēstīja, ka kārtības uzturētāji spēja apturēt mašīnu un saņemt tās vadītāju apcietinājumā.

Vēlāk tika apstiprināts, ka, kamēr tiek izmeklēts incidents, visi ienākošie un izejošie reisi atcelti.

Taču sestdienas vakarā lidostas darbība atjaunota, jo gūta pārliecība, ka apturētais spēkrats nav bīstams.

Policija vēsta, ka lidojumi atsākušies īsi pēc pulksten 20 pēc vietējā laikā (aptuveni īsi pēc pulksten 21 pēc Latvijas laika). 

Incidents noticis nedaudz vairāk kā nedēļu pēc tam, kad Vācijas policija paziņoja par stingrākiem drošības pasākumiem saistībā ar terorisma draudiem.

Policija raidorganizācijai BBC pastāstīja, ka līdz šim nekas neliecinot par terorakta mēģinājumu. Patlaban tiek izmeklēts, vai autovadītājs atradies narkotisko vielu reibumā.

Tiek ziņots, ka mašīnai bijušas Polijas numurzīmes, bet autovadītāja nacionalitāte vēl nav noskaidrota.

Laikā, kad lidostas darbība bija apturēta, ienākošās lidmašīnas tika novirzītas citur.

Katru gadu Hannoveres lidostu, kas atrodas 11 kilometrus no pilsētas centra, izmanto miljoniem pasažieru, tomēr to neuzskata par vienu no svarīgākajām Vācijas lidostām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu