"Viņa mērķis drīzāk bija sakropļot." Sieviete Rīgā pārdzīvo bijušā drauga uzbrukumu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

"Piedzīvoto gribas aizmirst un nekad neatcerēties," tā par dramatiskajiem notikumiem raidījumam Degpunktā saka Ķengaraga iedzīvotāja Marija. 

Sieviete kļuvusi par varmākas upuri – uzbrukumā viņai nācies cīnīties par dzīvību, kamēr garāmgājēji un aculiecinieki izlikušies, ka neko neredz.

Uzbrukums noticis ap pulksten 13 Maskavas un Prūšu ielas krustojumā, netālu no sabiedriskā transporta pieturas.

"Viņa mērķis drīzāk bija sakropļot, ne nogalināt, taču nebija tālu līdz tam, lai nazis caurdurtu plaušas," – saka sieviete, kura kļuvusi par bijušā drauga atriebības upuri.

Sieviete gājusi uz darbu un pēkšņi sajutusi spērienu no aizmugures. Atskatoties ieraudzījusi pazīstamu seju. Tas izrādījies Marijas bijušais draugs.

Attiecības starp 31 gadu veco sievieti un 44 gadu veco vīrieti ilgušas gandrīz sešus gadus. Sieviete stāsta - tiklīdz paziņojusi, ka vairs negrib turpināt attiecības, vīrietis palicis nekontrolējams.

"Viņš piegāja no aizmugures, ar kreiso roku saķēra mani aiz kakla un ar labo roku sāka durt. Viņš dūra vairākkārtīgi, vairāk nekā 10 reizes. Viņš man dūra kaklā, sejā, deniņos un viens no dūrieniem trāpīja kreisajā rokā un gandrīz aizķēra plaušu. Pēc ārstu novērtējuma – trīs no šiem dūrieniem varēja būt nāvējoši. Nedaudz pietrūka," stāsta Marija.

Marija atceras, ka apkārt bijuši vairāki aculiecinieki, kuri varējuši nākt viņai palīgā, taču neviens uz uzbrukumu nav reaģējis. Sieviete metusies pie garāmbraucošām automašīnām un mēģinājusi pievērst uzmanību. Bijušais tajā brīdī sācis bēgt.

"Tikai divi cilvēki ātri noreaģēja, tas bija puisis un meitene. Ko viņi izdarīja? Viņi izvilka aptieciņu, paņēma apsējus un sauca ātro palīdzību." stāsta Marija.

Šobrīd sievietes dzīvībai briesmas nedraud, veselības stāvoklis ir stabilizēts un uz sejas ir uzliktas vairākas šuves.

"Es tiesāšos, jo tāds cilvēks nevar atrasties sabiedrībā. Tas viss ir ļoti baisi. Vienkārši policija bija vairāk ieinteresēta, lai tiktu slēgts miera izlīgums un šo problēmu risināt mierīgā ceļā, nevis kādu sodīt," pauž Marija.

Pirmo reizi bijušais kavalieris viņai uzbrucis 7. oktobrī, un sieviete divas nedēļas nogulējusi mājās. Vēl pēc pāris dienām naktī saskrāpēta Marijas automašīna, vēl pēc kādā laika pārdurtas spēkrata riepas.

"Pēc izskata viņš ir adekvāts cilvēks. Un jāpiemin, ka viņš ir bijušais policijas darbinieks. Viņš zina, kā pareizi rīkoties konkrētā situācijā. Viņš nekad policistu klātbūtnē neteiks neko, kas viņam var radīt problēmas," saka Marija.

Ķengaraga policijas iecirknī par izdarīto noziegumu ir uzsākts kriminālprocess, kas draud ar reālu brīvības atņemšanu.

Aizdomās turamais tika noķerts 24. decembrī. Pašlaik vīrietis atrodas apcietinājumā un savu vainu atzīst. Iecirknī viņa saistību ar darbu valsts iestādē nekomentē, vēsta raidījums Degpunktā.

Iepriekš vēstīts par kādu līdzīgu incidentu, taču nav apstiprināts, vai cietusī ir viena un tā pati persona.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu