Aglonas novadā ezera ledū ielūzis un noslīcis cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Aglonas novadā no ezera izcelts noslīcis cilvēks, kurš bija ielūzis ledū, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Savukārt Rīgā ezera ledū bija ielūzuši trīs jaunieši. Pirms VUGD darbinieku ierašanās jaunieši saviem spēkiem bija nokļuvuši krastā un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Dobelē glābēji sestdien palīdzēja upes ledū ielūzušam sunim - izmantojot glābšanas dēli, glābēji nogādāja suni krastā un nodeva saimniekiem.

VUGD aicina cilvēkus nerīkoties pārgalvīgi un nedoties uz ledus, pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus, kā arī pieskatīt savus mājdzīvniekus.

Ledus kārta veidojas pakāpeniski, sākot no krasta. Lai gan var likties, ka ledus ir pietiekami biezs, lai izturētu cilvēku svaru, tālāk no krasta tas var būt nevienmērīgs un ļoti trausls.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu