"Nevajadzīgas dāvanas": dzīvnieku patversmē nonākuši vairāki pamesti kucēni (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jaunais kucēns neietilpa rokassomiņā, tāpēc saimnieki to atveda uz patversmi. Dzīvnieku patversmē "Ulubele" šajās dienās nonākuši vairāki pamesti kucēni, kuri izrādījušies nederīgas dāvanas, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma

Dzīvnieku aizstāvji uzsver, ka dzīvnieks nav rotaļlieta, ko dāvināt, un mīlestību nevērtē pēc dzīvnieka izmēra.

Patversmes "Ulubele" īpašais rūpju suns ar paralizētajām pakaļkājām Džīna šajās dienās kļuvis par aukli diviem suņu puikām. Abi kucēni, kas, iespējams, pat nav sasnieguši divu mēnešu vecumu, svētku laikā tika pamesti. Augumā mazākais izrādījies neatbilstošs iecerētajai šķirnei un nav ietilpis sievietes rokassomiņā.

"Šo mazo puikiņu atveda cilvēki 29. decembrī," stāsta "Ulubeles" vadītāja Ilze Džonsone. "Viņi gribējuši šķirnes suni, bet šis nav nekāds šķirnes, neatbildīs attiecīgam rokassomiņas izmēram un viņiem nav vajadzīgs." Mazais suņuks nav čipēts, nav reģistrēts, un  iegādāts no tā saucamajiem dzīvnieku pavairotājiem, kam viss vienalga, viņiem galvenais ir nauda.

"Ulubelē" norāda, ka pērkot dzīvnieku mazuli, būtiski pievērst uzmanību tā vecumam.

Kucēnu no mātes aizliegts nošķirt mazāk nekā divu mēnešu vecumā, bet kaķēnu - divarpus mēnešu vecumā. Dzīvnieku pavairotāji, pārdodot jaunākus, pārkāpj likumu. Savukārt visiem suņiem ir jābūt reģistrētiem čipiem.

"Ulubelē" dzīvo nepilni divi simti suņu un trīs simti kaķu. Patversmē dzīvnieku skaits pieaug pēc vasaras atvaļinājumiem, kad vasarā pieradinātie dzīvnieku mazuļi izrādījušies nevajadzīgi, kā arī pēc svētku uguņošanas, kas gaidāma tuvākajās dienās. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu