Rīgas dome apdrošina Nacionālā mākslas muzeja ēku par 35 miljoniem eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālā mākslas muzeja fasāde pēc restaurācijas.
Nacionālā mākslas muzeja fasāde pēc restaurācijas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) ēku Rīgas dome apdrošinājusi par 35 miljoniem eiro, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Departamenta pārstāve Baiba Gailīte pastāstīja, ka pašvaldība katru gadu atjauno apdrošināšanas līgumu. Šogad samaksātā apdrošināšanas prēmija bijusi 40 500 eiro un apdrošināšanu nodrošina "ERGO Insurance SE Latvijas filiāle", bet pērn tika samaksāti 34 025 eiro un apdrošināšanu nodrošināja AAS "BTA Baltic Insurance Company".

Noslēgtais līgums paredz izmaksāt kompensāciju gadījumos, ja ēku bojājis ugunsgrēks, tajā iespēris zibens, notikuši plūdi vai applūšana, tai uzkrituši koki, ja tā apzagta, kā arī citos gadījumos.

Kā ziņots, LNMM restaurētā ēka tika nodota ekspluatācijā 2015. gada decembrī. Namam veikta rekonstrukcija un restaurācija, kuras gaitā līdzās muzejam izbūvēts divstāvu pazemes apjoms ar restaurācijas darbnīcām, noliktavām un trim jaunām izstāžu zālēm.

Projekts kopumā izmaksāja vairāk nekā 35 miljonus eiro, no kuriem aptuveni 22 miljoni eiro bija Rīgas domes finansējums, 13,1 miljons eiro - Eiropas Savienības līdzekļi, bet valsts piešķirtais finansējums bija 346 000 eiro apmērā.

LNMM galvenā ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un bez kapitālā remonta kalpojis 107 gadus kopš tā atvēršanas dienas 1905. gada 16. septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu