Republikāņu senators: Tramps piekritis palēnināt amerikāņu spēku izvešanu no Sīrijas

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV armijas transports Sīrijā; ilustratīvs foto.
ASV armijas transports Sīrijā; ilustratīvs foto. Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piekritis palēnināt amerikāņu spēku izvešanu no Sīrijas, paziņojis republikāņu senators Lindsijs Greiems.

"Domāju, ka mēs ieturam pauzi," pēc kopīgām pusdienām ar prezidentu svētdien, 30. decembrī, izteicies senators, kas pazīstams kā Trampa atbalstītājs, tomēr iepriekš asi kritizējis viņa pēkšņo lēmumu par aiziešanu no šīs kara plosītās valsts.

ASV prezidents šomēnes nāca klajā ar negaidītu paziņojumu par plāniem izvest no Sīrijas tur līdz šim dislocētos 2000 amerikāņu karavīrus, ignorējot savus nacionālās drošības padomniekus un nepatīkami pārsteidzot lielāko daļu Vašingtonas sabiedroto - īpaši kurdu spēkus, kas sauszemes operācijā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts" Sīrijā bijuši noderīgs ASV militārais sabiedrotais, bet tagad pakļauti iespējamas Turcijas ofensīvas draudiem. Trampa lēmuma kritiķi arī brīdinājuši, ka ASV spēku izvešana no Sīrijas ļaus tur nostiprināties Krievijas un Irānas ietekmei.

"Domāju, ka mēs saprātīgi palēninām lietas," izteicies senators, piebilstot, ka Tramps ir labi informēts par kurdu situāciju. Viņš atzinis, ka pēc sarunas ar prezidentu jūt atvieglojumu.

"Mēs runājām par Sīriju, un viņš man izstāstīja dažas lietas, ko es nezināju, un kas ļauj man justies daudz labāk," žurnālistiem sacījis Greiems. "Mums vēl ir dažas domstarpības, bet varu teikt, ka prezidents daudz un nopietni domā par Sīriju - kā izvest mūsu spēkus, vienlaikus nodrošinot mūsu nacionālās drošības intereses. Viņš solīja, ka [džihādistu grupējums] "Islāma valsts" tiks sakauts. Viņš gatavojas turēt šo solījumu (..) un saprot, ka darbs ir jāpabeidz."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu