Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā par 14% palielināts balvu fonds

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
2018. gada "Australian Open" čempions - Šveices tenisists Rodžers Federers
2018. gada "Australian Open" čempions - Šveices tenisists Rodžers Federers Foto: Reuters/ScanPix

Sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā tenisa čempionāta - rīkotāji par 14% palielinājuši sacensību balvu fondu.

Nākamā gada Austrālijas atklātais čempionāts sāksies jau pēc divām nedēļām, bet pirmdien rīkotāji paziņoja, ka kopējais turnīra balvu fonds palielināts līdz 62,5 miljoniem Austrālijas dolāru (38,5 miljoniem eiro), kas ir par 14% vairāk nekā pirms gada.

Pēdējo sešu gadu laikā Austrālijas atklātā čempionāta balvu fonds ir vairāk nekā dubultojies, jo vēl 2013.gadā tas bija 30 miljoni Austrālijas dolāru (18,5 miljoni eiro). Tiesa, būtiskais pieaugums ir saistāms ar valūtas kursa izmaiņām.

Lielākais pieaugums naudas balvās gan saista pirmās kārtas un dubultspēles. Par spēlēšanu vienspēļu pamatturnīra pirmajā kārtā tenisisti tagad saņems 75 000 Austrālijas dolāru (46 000 eiro), kas ir par 25% vairāk nekā pērn.

Savukārt par uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā vīriešu un sieviešu konkurencē tenisists saņems 4,1 miljonu Austrālijas dolāru (2,5 miljonus eiro).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu