Atkal kā mazs bērns! Pēc 200 dienām kosmosā astronauts mācās staigāt (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: A.J. (Drew) Feustel/Twitter

Astronauts Drū Fostels vietnē "Twitter" publicējis video, kas parāda tās grūtības, ar kādam astronauti sastopas pēc atgriešanās uz zemes - vēsta vietne "New York Post".

"Ar atgriešanos #SoyuzMS09!" raksta astronauts Drū, atsaucoties uz saviem trim kolēģiem, kuri pirms nedēļas atgriezušies uz Zemes. "SoyuzMS-09" ir Krievijas federācijas kosmosa izpētes organizācijas "Roscosmos" organizēta ekspedīcija. 

"Tā es staigāju 5. oktobrī, likdams pirkstgalu pie papēža un turot acis ciet, pēc tam, kad kosmosa stacijā biju pavadījis 197 dienas," stāsta Drū.

"Ceru, ka ["SoyuzMS09"] komandai, kura nupat atgriezās, klājas daudz labāk," novēlēja astronauts.

Video uzņēmusi Drū sieva un tajā redzams, kā astronauts pēc 200 dienām kosmosā mēģina paveikt ko tik vienkāršu kā staigāt. Pūloties izturēt gravitāti un nenokrist, viņš tur rokas sakrustotas pāri krūtīm un ir aizmiedzis acis, koncentrējoties uz balansa noturēšanu.

Dzīvojot kosmosa stacijā bezsvara apstākļos, astronauti cenšas uzturēt savus muskuļus formā un tāpēc katru dienu trenējas, bet nekas nevar viņus sagatavot tam brīdim, kad atkal nāksies izjust gravitāti.

Ja Drū kosmosā pavadīja 200 dienas, tad tiem astronautiem, kuri kāddien dosies uz Marsu, būs jādzīvo bezsvara apstākļos daudz ilgāk. Un tas rada jautājumu - kas notiks ar viņu ķermeņiem, kad viņi nosēdīsies uz sarkanās planētas vai atgriezīsies uz Zemes?

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu