Ēriks Loks par bērnības atmiņām: Tētis teica, ka ģitāru spēlē tikai dzērāji

Vīrietis šķērsgriezumā
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ēriks loks raidījumā "Vīrietis šķērsgriezumā"
Ēriks loks raidījumā "Vīrietis šķērsgriezumā" Foto: Artūrs Krūmiņš

"Man jau bija pāri 40, un dzīvesbiedrene man Ziemassvētkos reiz uzdāvināja ģitāru," portāla Apollo raidījumā Vīrietis šķērsgriezumā dīdžejs un mūziķis Ēriks Loks atceras bērnību un to, ka tētis nav atbalstījis viņa interesi par ģitāras spēli.

Jaunākajā raidījumā Vīrietis šķērsgriezumā Ēriks Loks stāsta, kā ir sācis interesēties par ģitāras spēlēšanu. Viņam ar to esot īpašas attiecības. (..)

"Ja jau tu jautā, tad man jāstāsta. Par ģitāru man interese bija jau sen, kad man bija kādi seši gadi," mūziķis atceras. "Mēs ar brālēnu pie vecātēva, kurš dzīvoja Daugavgrīvas ielā (..), kur ir uzcelti Z torņi - pie Vanšu tilta - tā ir tā vieta, kur, kad man bija tie seši gadi, ēdu avenes. Manam tēvam tur bija dārzs." (..)

Ēriks Loks atminas bērnības ainiņas: "Pēc kara tur bija arī kaza kūtiņā. Bija produkti, piens. Pie vecātēva pavadot laiku, mēs ar brālēnu, kurš ir vecāks, no saplākšņa finiera bijām izzāģējuši ģitāras, ar pildspalvu savilkuši stīgas, un tad devām virsū."

"Laikam mana tieksme pēc ģitāras spēlēšanas bija īpaši pamanāma, un vecāmāte man nopirka ģitāru," piebilst dīdžejs. "Man tētis, kurš bija džeza mūzikas piekritējs, un viņam likās, ka ģitāra nekur neved, un teica, ka ģitāras spēlējot tikai dzērāji. Viņš neļāva man ģitāru nest mājās. Tā es paliku bez ģitāras spēlēšanas."

Ģitāras spēlēšanas vēlme tomēr Ērikam esot saglabājusies: "Man jau bija pāri 40, un dzīvesbiedrene man Ziemassvētkos reiz uzdāvināja ģitāru." 

» Ēriks Loks par Eviju Vēberi: Šķībi dziedāt nav moderni!

Citas Ērika Loka atmiņas klausies raidījuma intervijas fragmentā.

Raidījumu Vīrietis šķērsgriezumā skaties jau drīzumā!

Video: Ēriks Loks par ģitāras spēlēšanu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu