Vīriešu biežākā apņemšanās jaunajā gadā: mainīt uzturu vai sievu? (1)

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
vīrietis
vīrietis Foto: depositphotos.com

Lielākā daļa cilvēku, sagaidot Jauno gadu, apņemas mainīt ieradumus, dzīvot labāk, skaistāk un pareizāk. 2019. gads nav izņēmums - 81% Latvijas iedzīvotāju ir kāda īpaša apņemšanās. Un tev?

Visaktīvāk Jaunā gada apņemšanos kaldina jaunieši vecumā līdz 30 gadiem (92%) un vidēji augstu ienākumu (700-900 eiro) saņēmēji (91%), liecina Fissman sadarbībā ar “Snapshots” veiktā aptauja.

Liela daļa (ap 30%) apņemas sekot savam uzturam un vairāk laika veltīt vaļaspriekiem. Tikpat daudzi solās nākamajā gadā vairāk ceļot, nodarboties ar sportu, veidot uzkrājumus. 24% grasās vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni un iemācīties kaut ko jaunu. 

Sievietes biežāk apņemas sekot līdzi tam, ko ēd, veltīt laiku sev, ceļot un sportot. Savukārt vīrieši sit pie krūtīm un solās vairāk būt kopā ar ģimeni. Jaunā gada apņemšanās biežāk nodarbina sieviešu prātus.

Gandrīz piektā daļa Latvijas vīriešu neko neapņemas Jaunajā gadā.

Iedzīvotāju aptauja rāda, ka puse aptaujāto līdz 30 gadu vecumam izceļas ar augstāku apņēmību ēst veselīgi, sportot, sākt krāt naudu un iemācīties ko jaunu. Līdzīgu tendenci esam novērojuši arī savās tirdzniecības vietās," atzīmē Fissman valdes priekšsēdētāja Kristīne Ginķo.

Tieši gados jaunie cilvēki ir tie, kas visaktīvāk interesējas par jaunumiem, piemēram, bambusa traukiem un tā saucamajām bioloģiskajām pannām.

Lauku iedzīvotāji biežāk nekā pilsētnieki pauž vēlmi pēc laika sev un saviem hobijiem.

Snapshots interneta aptauja veikta no 2018. gada 26. novembrim līdz 3. decembrim, aptaujājot 719 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Izlase ir reprezentatīva Latvijas iedzīvotāju kopskaitam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu