ASV Stratēģiskās komunikācijas centrs atvainojas par neveiksmīgu "bumbu nomešanas" joku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrew Schwartz/SIPA

ASV Stratēģiskās komunikācijas centrs, kas pārrauga kodolieroču arsenālu, šodien, 1. janvārī, atvainojies par ierakstu vietnē "Twitter". Tajā centrs rakstījis, ka plāno "nomest kaut ko daudz, daudz lielāku", nekā tradicionālo Ņujorkas Taimskvēra jaunā gada slīdošo lodi, ziņo BBC.

Ziņai, kas tika publicēta Vecgada vakarā, bija pievienots video, kurā redzams B-2 bumvedējs.

Ziņā bija rakstīts: "Pēc Taimskvēra tradīcijām, jaunais gads sākas, kad nokrīt lielā lode. Ja tas būs nepieciešams, mēs esam gatavi nomest kaut ko daudz, daudz lielāku."

Foto: TWITTER/US STRATEGIC COMMAND

Ieraksts sociālajos tīklos tika veikts stundu pirms ikgadējas "lodes krišanas" Taimskvērā, kur šis notikums simbolizē jaunā gada sākšanos. Šī tradīcija sākas 1907. gadā - tās laikā no īpaša masta tiek nolaista spožām gaismām rotāta lode. Lode "krīt" no 43 metru augstuma tieši minūti pirms pusnakts.

Bijušais ASV valdības Ētikas biroja vadītājs uz šo "Twitter" ierakstu atbildējis ar tekstu: "Kas tie par maniakiem, kas vada šo valsti?"

Savukārt grāmatas "Kodolkara šausmas" autors kā atbildi rakstījis: "Sākumā es neticēju, ka tas ir pa īstam. Bet tā ir. Ļoti nepiedienīgs joks no mūsu Stratēģiskās komunikācijas centra puses."

Stratēģiskās komunikācijas centrs drīz vien pēc tam šo "Twitter" ziņu dzēsa, norādot, ka tas esot bijis slikts joks. Taču sociālajos tīklos tas izraisīja satraukumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu