Džeimss: 2016. gada tituls ļauj man kļūt par visu laiku labāko

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: Reuters/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdzjutējus vienmēr ir interesējis jautājums, kurš tad ir visu laiku labākais basketbolists. Losandželosas "Lakers" superzvaigzne Lebrons Džeimss atzinis, ka 2016. gada tituls kopā ar "Cavaliers" ļauj viņam apsteigt leģendāro Maiklu Džordanu, vēsta ESPN.

ESPN veidotajās epizodēs "More than an athlete" Lebrons Džeimss atzinis, ka ir gatavs sevi saukt par visu laiku labāko basketbolistu, tādējādi izbeidzot diskusiju. 

"2016. gada titula izcīnīšana bija tas brīdis, kad sapratu - esmu visu laiku labākais. Visi runāja par to, ka tā (Goldensteita) ir visu laiku labākā komanda, mēs atspēlējāmies no bezcerīga rezultāta sērijā. Pēc titula iegūšanas sapratu, ka esmu paveicis kaut ko lielu," atzinis Džeimss. 

Debates par to, kurš tad ir visu laiku labākais pēdējos gados ir īpaši pastiprinājušās. Statistikas ziņā priekšroka ir Džordanam. Leģendārais Čikāgas "Bulls" basketbolists līgā pavadīja 15 sezonas, kuru laikā vidēji spēlē guva 30,1 punktu, atdeva 5,3 rezultatīvas piespēles, kā arī izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas. Jāpiemin gan, ka savas pēdējās divas sezonas Džordans pavadīja Vašingtonas "Wizards" komandā, kad bija jau 39 un 40 gadus vecs. 

Džordans ne reizi nav zaudējis NBA finālsērijā. Kopā ar "Bulls" komandu viņš sešas reizes izcīnīja čempiontitulu, kā arī ieguva sešas finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvas. Džeimss par NBA čempionu ir kļuvis "tikai" trīs reizes. Savukārt 34 gadus vecais "Lakers" basketbolists ir paveicis to, ko Džordans nekad nav varējis - kopā ar savu komandu iekļūt astoņos finālos pēc kārtas. Jāpiebilst, ka Džordans iespējams šo rādītāju būtu sasniedzis, ja vien 1993. gadā nebūtu paziņojis par karjeras noslēgšanu. 

Runājot par individuālajiem sasniegumiem, tad labāki sasniegumi ir pašlaik 55 gadus vecajam Džordanam, kurš savulaik piecas reizes tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju. Savukārt Džeimsam ir četras šādas balvas. 15 sezonu laikā Džordans kopumā guva 32 292 punktus. Jāpiemin, ka Džeimss ir paspējis gūt jau 31 966 punktus, tātad pavisam drīz šajā rādītājā Losandželosas "Lakers" spēlētājs apsteigs basketbola leģendu. 

Šosezon "Lakers" līderis vidēji spēlē guvis 27,3 punktus, atdevis 7,1 rezultatīvu piespēli, kā arī izcīnījis 8,3 atlēkušās bumbas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu