Gulbis otrajā kārtā tiksies ar Dienvidkorejas tenisistu Čunu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais vīriešu tenisists Ernests Gulbis Indijā notiekošā Punes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrajā kārtā tiekas ar Dienvidkorejas tenisistu Hjonu Čunu no Dienvidkorejas.

Mačs sāksies plkst.11.30 pēc Latvijas laika.

Gulbis rangā ieņem 95.vietu, kamēr Čuns ir planētas 25.rakete un šajā turnīrā izlikts ar otro numuru.

Jau ziņots, ka Gulbis pirmdien pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 4-6, 6-4 uzvarēja portugāli Pedru Souzu, kurš reitingā ir 104.pozīcijā. Pirmās kārtas pārvarēšana Gulbim ļāvusi iegūt 20 pasaules ranga punktus, kas ļaus veikt nelielu kāpumu rangā, jo šosezon pirmā punktu aizstāvēšana viņam gaidāma vien mēneša beigās.

Tikmēr Čunam pirmā kārta bija brīva.

Abiem tenisistiem šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Gulbis nu jau aizvadītās sezonas augstāko punktu sasniedza otrajā pusē, kad jūlijā aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālam un oktobrī pēc kvalifikācijas pārvarēšanas aizcīnījās līdz Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam, kurā gan cieta zaudējumu.

Veiksmīgais sniegums sezonas nogalē Gulbim ļāva pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties ranga pirmajā simtniekā. Sezonas beigās atrašanās starp planētas simts labākajiem tenisistiem latvietim ļāvusi arī teju nodrošināt dalību Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās.

Tikmēr Čuns 2017.gadā uzvarēja "ATP NextGen" jauno talantu turnīrā un skaļi iesāka arī 2018.gada sezonu, aizkļūdams līdz Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālam. Tiesa, sezonas turpinājums vairs nebija tik veiksmīgs, turklāt Dienvidkorejas tenisists cīnījās ar savainojumu.

Ceturtdaļfinālā šī mača uzvarētājs tiksies ar planētas 100.raketi Ivo Karloviču no Horvātijas vai ranga 97.numuru Jevgēņiju Donskoju no Krievijas.

Gulbis 2018.gadā ATP līmenī izcīnīja deviņas uzvaras un cieta sešus zaudējumus, kamēr Čuns izcīnīja 29 panākumus un piedzīvoja 18 neveiksmes.

Tenisa turnīrs Punē norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu