Latvijas-Igaunijas Basketbola līga atsākas ar "VEF Rīga" un "Betsafe"/"Jūrmala" dueli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbola kluba "VEF Rīga"  galvenais treneris Jānis Gailītis
Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Foto: Paula Čurkste/LETA

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas 2019.gada pirmajā mačā Latvijas čempione "VEF Rīga" savā laukumā uzņems bronzas medaļas laureāti "Betsafe"/"Jūrmalu".

"VEF Rīga" sestdien 2018.gada pēdējā spēlē viesos ar 59:61 spraigā mačā piekāpās "Ventspilij", tādējādi neizmantojot iespēju Jauno gadu sagaidīt turnīra līderes godā. Rīdzinieki šosezon 14 spēlēs izcīnījuši 12 uzvaras un cietuši divus zaudējumus, kas abi piedzīvoti tieši pret "Ventspili".

Arī jūrmalniekiem 2018.gada pēdējais mačs bija kaislībām bagāts - zaudējumā 84:103 pret Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo" no spēles tika izraidīti divi spēlētāji un galvenais treneris. Latvijas kūrortpilsētas komanda apvienotajā čempionātā cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas.

Pirmajā aplī abu komandu savstarpējā mačā pārāki ar 96:73 bija "VEF Rīga" basketbolisti.

Abas komandas iepriekšējā sezonā tikās Latvijas Basketbola līgas pusfinālā, "VEF Rīga" komandai sērijā līdz trim uzvarām gūstot virsroku ar 3-0.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 14 uzvarām 15 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 12 uzvarām 13 spēlēs seko Tallinas "Kalev"/"Cramo", trešā ar 12 uzvarām 14 dueļos ir "VEF Rīga", bet ceturtā ar desmit panākumiem 14 cīņās ir "Ogre". Piektajā pozīcijā ar deviņām uzvarām 14 mačos ir Tallinas "TalTech", kam ar deviņiem panākumiem 15 mačos seko Tallinas "Kalev"/TLU. Septītā ar septiņām uzvarām 15 dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala", kamēr pirmo astoņnieku ar sešām uzvarām 13 mačos noslēdz "Tartu Universitāte".

Aiz pirmā astoņnieka ar septiņām uzvarām 16 mačos ir Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar piecām uzvarām 14 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas". Pie četrām uzvarām 12 spēlēs tikusi "Latvijas Universitāte", četri panākumi 14 mačos ir "Liepājai", kamēr pie trim panākumiem 13 spēlēs tikusi "Valga-Valka"/"Maks&Moorits". Tikpat panākumu 14 cīņās ir arī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandai, bet tabulu ar zaudējumiem visās 14 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu