Ugunsgrēkos Latvijā šogad jau otrs bojāgājušais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ugunsdzēsējs darbībā; ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsējs darbībā; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā gājis bojā cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Vakar ap pulksten 16 tika saņemts izsaukums uz Talsu novadu, kur bija nodegusi saimniecības ēka. Ugunsdzēsēji pārmeklēja ēkas krāsmatas un tajās atrada bojāgājušu cilvēku.

Tādējādi kopumā šī gada pirmajās dienās ugunsgrēkos jau ir gājuši bojā divi, bet cietuši - pieci cilvēki.

VUGD pārstāve Inta Palkavniece Latvijas Radio vērtēja, ka kopumā Jaungada brīvdienas no ugunsdzēsēju viedokļa bijušas traģiskākās pēdējo trīs gadu laikā, jo četru dienu laikā ugunsgrēkos kopumā gāja bojā četri cilvēki.

Pēc dienesta pārstāves stāstītā, vairums nelaimes gadījumu bijuši saistīti ar cilvēku neuzmanīgu rīcību ar uguni, piemēram, cilvēki neuzmanīgi smēķējuši vai neapdomīgi rīkojušies ar elektroierīcēm.

VUGD statistika liecina, ka 2018. gadā ugunsnelaimēs gāja bojā 83 cilvēki. "Ceram, ka šogad statistika būs krietni zemāka, tāpēc, sākoties 2019. gadam, VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību - ikdienā ievērot ugunsdrošību un uzmanīgi apieties ar uguni. Piemēram, šobrīd, kad meteorologi tuvākajās dienās sola brāzmainu vēju un mīnusus, aicinām nepārkurināt krāsnis, nesmēķēt telpās un uzmanīgi apieties ar elektriskajām sildierīcēm," teikts VUGD paziņojumā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši 11 ugunsgrēkus, 13 reizes devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, bet seši izsaukumi bijuši maldinoši.

Palkavniece atzīmēja, ka cilvēki mainīgajos laika apstākļos neapdomīgi kāpj uz ledus, piemēram, Rīgā glābēji no ledus nocēluši trīs pusaudžus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu