Neskatoties uz vētru, kuģis "Romantika" ceļu līdz Rīgai veicis bez starpgadījumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skats uz ostu un prāmi "Tallink" no Pārdaugavas; ilustratīvs foto.
Skats uz ostu un prāmi "Tallink" no Pārdaugavas; ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

Kuģniecības uzņēmuma "Tallink Latvija" kuģis "Romantika" trešdien Rīgas ostā piestāja bez jebkādiem starpgadījumiem un ceļotājiem viss ir kārtībā, aģentūrai LETA pastāstīja "Tallink Latvija" pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Muceniece.

Ņemot vērā vētru Baltijas jūrā, Muceniece mierināja, ka pirms katra reisa kuģa kapteinis izvērtē visas ceļa detaļas, faktus un ietekmējošos faktorus. Tad tiek pieņemts lēmums par kursēšanu pēc esošā grafika vai plānot izmaiņas. Tāpat viņa uzsvēra, ka nav nekāda iemesla apšaubīt kapteiņa profesionālās zināšanas.

Muceniece atzīmēja, ka svarīgas ir ne tikai laikapstākļu prognozes krastā, bet arī laikapstākļi ceļā.

"Tas viss ir atkarīgs no kuģa maršruta, ceļa, vēja virziena, līdz ar to katru kuģi laikapstākļi ietekmē ļoti dažādi. Ņemot vērā dažādos maršrutus un kuģu specifiskās īpatnības, kuģa kapteinis pieņem pareizo lēmumu, kā tas bija arī šajā gadījumā," skaidroja Muceniece.

Tāpat Muceniece atzīmēja, ka laikapstākļi tiek izvērtēti pastāvīgi, detalizēti un profesionāli, tāpēc patlaban izmaiņas nākamajos kuģu reisos nav plānotas. Ja izmaiņas tomēr būs, "Tallink" informēs ceļotājus atsevišķi.

Jautāta, vai kuģis "Isabelle" savu ierašanos Stokholmā kavē vētras dēļ, Muceniece sacīja, ka kuģa kapteinis, izvērtējot laikapstākļus un citus ietekmējošos faktorus, ir izvēlējies atbilstošu ceļošanas ātrumu, kas ir lēnāks nekā parasti.

Pēc prāmja "Romantika" piestāšanas ostā kāda pasažiere stāstīja, ka brauciens no Stokholmas uz Rīgu esot bijis nemierīgs - bijuši lieli viļņi un stiprs vējš. Daudziem bijusi arī nelaba dūša no lielās "šūpošanas".

Vienlaikus viņa norādīja, ka kuģa kapteinis brauciena sākumā informējis pasažierus par vētru un lūdzis nepamest kuģa iekštelpas.

Cita "Romantika" pasažiere stāstīja, ka salīdzinājumā ar citām vētrām, ko piedzīvojusi braucienos ar kuģi, šī neesot bijusi lielākā. Viņa teica, ka ceļš uz Zviedriju esot bijis trauksmaināks nekā ceļš no Zviedrijas.

Arī šī pasažiere sacīja, ka kapteinis mierināja pasažierus, ka, neskatoties uz vētru, kuģis spēs kontrolēt situāciju un nonāks galapunktā paredzētajā laikā.

Savukārt kāda sieviete, gaidot savu meitu un mazbērnus no kuģa brauciena, sacīja, ka meita informēja par lielāku "šūpošanu" Zviedrijas pusē, taču Rīgā brauciens bijis mierīgāks. Viņa atzina, ka, uzzinot par vētru, neesot visu nakti gulējusi, bet meita telefonsarunā mierinājusi, ka "brauciens neesot nekas traģisks un viss esot kārtībā".

LETA jau ziņoja, ka 2. janvāra rītā Baltijas jūrā pie Kurzemes ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 33 vai 34 metriem sekundē (m/s) un viļņu augstums sasniegs piecus līdz astoņus metrus, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Līdz ar to jūrā izsludināta sarkanā - augstākās pakāpes - trauksme. Somijas Meteoroloģijas institūts jau iepriekš bija izplatījis sarkanās krāsas brīdinājumu par ļoti lieliem viļņiem Baltijas jūras centrālajā daļā 1. janvāra vakarā un 2. janvārī.

Tāpat vēstīts, ka "Tallink" kuģis "Isabelle", kas no Rīgas izbrauca 1. janvāra vakarā, trešdien ieradīsies Stokholmas ostā Zviedrijā ar kavēšanos. "Tallink Latvija" informēja, ka Stokholmas ostā prāmis "Isabelle" trešdien varētu ierasties aptuveni pulksten 15, kamēr, pēc informācijas "Tallink" mājaslapā, atbilstoši kustības grafikam prāmim Stokholmas ostā plānotais ierašanās laiks ir pulksten 10.30.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu