VUGD saņēmis 29 izsaukumus: ugunsdzēsēji lielākoties dodas zāģēt nolūzušus koku zarus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maskavas priekšpilsēta ziemā.
Maskavas priekšpilsēta ziemā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šodien līdz plkst. 19 saņēmis 29 izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem, aģentūru LETA informēja VUGD.

25 izsaukumi saņemti Rīgā un Pierīgā, bet divi izsaukumi saņemti Kurzemē un vēl divi - Vidzemē.

Lielākoties ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, lai sazāģētu vēja nolauztos kokus. Viens izsaukums Rīgā saņemts par nolūzušiem elektrības stabiem un vēl viens par nolūzušu apgaismes prožektoru Rīgā, bet trīs izsaukumi saņemti uz vietām, kur vējš norāvis jumta plāksnes no ēkām - šādi izsaukumi bijuši Rīgā un Ventspilī.

Ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

LETA jau ziņoja, ka Latvijā stiprākās vēja brāzmas - 29 metrus sekundē - reģistrētas no rīta Liepājas ostā un vēlāk arī Ventspils ostā. Kolkā ziemeļa ātrums brāzmās sasniedza 25 metrus sekundē. Trešdienas pēcpusdienā Rīgā ziemeļu vēja ātrums brāzmās sasniedzis 22 metrus sekundē centrā un 24 metrus sekundē pilsētas ziemeļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu