"VEF Rīga" otrajā puslaikā salauž "Betsafe"/"Jūrmala" pretestību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas čempione "VEF Rīga" "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas 2019.gada pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 81:59 (22:17, 17:16, 22:12, 20:14) pārspēja "Betsafe"/"Jūrmalu".

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 17 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām pārtvertām piespēlēm bija Mareks Mejeris, 16 punktus guva Stīvens Zeks, bet pa deviņiem punktiem sameta Beidzens Džeksens, Andris Misters un Roberts Stumbris.

Tikmēr viesiem 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Laurim Blauam, bet 13 punktus guva Edgars Jeromanovs.

Mača sākumā neliels pārsvars piederēja viesiem, bet "VEF Rīga" pēc astoņu punktu izrāviena panāca 16:10, vēlāk pirmo ceturtdaļu uzvarot ar 22:17.

Spēles otrajā nogrieznī rīdzinieku pārsvars sasniedza divciparu skaitli, bet līdz puslaika beigām tas tika samazināts līdz sešiem punktiem (39:33).

Otrā puslaika ievadā komandas šķīra vairs tikai četri punkti, taču pēc tam sekoja vēl viens 8:0 izrāviens mājinieku izpildījumā. Jūrmalnieki vēlreiz samazināja pretinieku handikapu līdz sešiem punktiem, taču nākamo nepilnu septiņu minūšu laikā palika uz nulles, kamēr "vefiņš" šajā laikā iemeta 17 punktus un ielika pamatus savai uzvarai. Mača noslēgumā rīdzinieki svinēja uzvaru ar rezultātu 81:59.

Abām komandām šajā mačā bija iztrūkums garajā galā - "VEF Rīga" komandai nevarēja palīdzēt centra spēlētājs Klāvs Čavars, bet "Bestafe"/"Jūrmala" vienībai bija jāiztiek bez Iļjas Gromova.

"VEF Rīga" sestdien 2018.gada pēdējā spēlē viesos ar 59:61 spraigā mačā piekāpās "Ventspilij", tādējādi neizmantojot iespēju Jauno gadu sagaidīt turnīra līderes godā. Rīdzinieki šosezon 15 spēlēs izcīnījuši 13 uzvaras un cietuši divus zaudējumus, kas abi piedzīvoti tieši pret "Ventspili".

Arī jūrmalniekiem 2018.gada pēdējais mačs bija kaislībām bagāts - zaudējumā 84:103 pret Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo" no spēles tika izraidīti divi spēlētāji un galvenais treneris. Latvijas kūrortpilsētas komanda apvienotajā čempionātā cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas.

Pirmajā aplī abu komandu savstarpējā mačā pārāki ar 96:73 bija "VEF Rīga" basketbolisti.

Abas komandas iepriekšējā sezonā tikās Latvijas Basketbola līgas pusfinālā, "VEF Rīga" komandai sērijā līdz trim uzvarām gūstot virsroku ar 3-0.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 14 uzvarām 15 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 12 uzvarām 13 spēlēs seko Tallinas "Kalev"/"Cramo", trešā ar 13 uzvarām 15 dueļos ir "VEF Rīga", bet ceturtā ar desmit panākumiem 14 cīņās ir "Ogre".

Piektajā pozīcijā ar deviņām uzvarām 14 mačos ir Tallinas "TalTech", kam ar deviņiem panākumiem 15 mačos seko Tallinas "Kalev"/TLU. Septītā ar sešām uzvarām 13 mačos ir "Tartu Universitāte", bet tālāk uz pirmā astotnieka robežas ar septiņām uzvarām 16 dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala" un Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar piecām uzvarām 14 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas".

Pie četrām uzvarām 12 spēlēs tikusi "Latvijas Universitāte", četri panākumi 14 mačos ir "Liepājai", kamēr pie trim panākumiem 13 spēlēs tikusi "Valga-Valka"/"Maks&Moorits". Tikpat panākumu 14 cīņās ir arī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandai, bet tabulu ar zaudējumiem visās 14 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu