LBS Tiesnešu komisija reizi mēnesi skaidros noteikumus un strīdīgos lēmumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
LBS Tiesnešu komisija
LBS Tiesnešu komisija Foto: Publicitātes foto

Latvijas Basketbola savienības (LBS) Tiesnešu komisija 2019.gadu iesākusi ar jaunu iniciatīvu - noteikumu un strīdīgu epizožu skaidrošanu, ziņo LBS.

Lai palīdzētu labāk izprast tiesnešu lēmumus un uzlabotu informācijas apriti starp visiem basketbola procesa dalībniekiem turpmāk reizi mēnesī LBS plāno publiskot Tiesnešu komisijas oficiālu skaidrojumu par interesantām situācijām pašmāju basketbola līgu spēlēs.

"Ar katru gadu basketbols kļūst aizvien ātrāks, fiziskāks un sarežģītāks. Tas attiecas arī uz tiesnešu darbu un dažādu pārkāpumu traktējumu. Starptautiskā Basketbola Federācija (FIBA) ik gadu sniedz dažādas basketbola noteikumu interpretācijas jeb skaidrojumus. Par šo interpretāciju ieviešanu un konsekventu ievērošanu Latvijā ir atbildīga Tiesnešu komisija un nacionālie FIBA instruktori, kas to nodrošina gan rīkojot seminārus, gan veicot individuālo izskaidrošanas darbu ar tiesnešiem," raksta LBS.

LBS uzsver, ka Tiesnešu komisijas darbā un tiesnešu attīstībā aktīvi piedalās visi FIBA tiesneši, kas informāciju saņem no pirmavota un ir starptautiski ļoti pieprasīti. Piemēram, augsta līmeņa mačus tiesā Oļegs Latiševs, Mārtiņš Kozlovskis, Gatis Saliņš, Kristaps Konstantinovs, Andris Aunkrogers, Mārtiņš Kozlovskis un Oskars Lucis.

Pēdējo reizi tiesneši kritikas krustugunīs nonāca sestdien, kad "Ventspils" "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā ar 61:59 pārspēja "VEF Rīga" komandu. Ventspilnieki spēles pēdējās sekundēs tika pie tiesībām izpildīt divus soda metienus, jo pretinieku spēlētājs ar nesportisku piezīmi kavēja Āronu Džonsonu.

Kā atzīts LBS Tiesnešu komisija, mača soģi, piešķirot nesportisko piezīmi un divus soda metienus, rīkojušies pareizi, jo Džonsons tika apturēts tīši, nespēlējot uz bumbu.

Tāpat LBS Tiesnešu komisija soģu lēmumu par pareizu sauc epizodē, kurā abu komandu pirmā savstarpējā mača pēdējā minūtē pie nesportiska pārkāpuma tika Rihards Lomažs.

Turpretī kļūda tika pieļauta pēdējā minūtē spēlē, kurā tikās "Latvijas Universitāte" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Valmieriešu aizsargs šajā epizodē saņēma parasto piezīmi, lai gan pēc noteikumam tai bija jābūt nesportiskajai piezīmei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu