Vatikāns: Priekšnosacījumi pāvesta vizītei Irākā nav radīti (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Irākā pagaidām vēl nav radīti vajadzīgie priekšnosacījumi, lai tur varētu notikt Romas Katoļu baznīcas pāvesta Franciska vizīte, trešdien sacīja Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins, paužot bažas par iespējamu teroraktu pret katoļu baznīcas galvu.

"Terorisma problēma nav atrisināta," katoļu telekanālam TV2000 sacīja Parolins, kurš pats nule kā apmeklējis Irāku.

Pāvesta vizītes sarīkošanai noteikti "minimāli priekšnosacījumi", kas "šobrīd nav radīti", sacīja kardināls.

Irākas amatpersonas, diskutējot par terorismu, atzinušas, ka "joprojām pastāv šīs parādības saknes", norādīja Parolins.

Kopš Irākā 2003. gadā ASV iebrukuma rezultātā tika gāzts prezidents Sadams Huseins, valsts bijusi konkurējošo bruņoto formējumu, arī džihādistu grupējuma "Islāma valsts", kaujas lauks.

81 gadu vecais Francisks kristietības un islāma saišu stiprināšanu izraudzījies par vienu no sava pontifikāta prioritātēm. Pāvests februārī apmeklēs Apvienotos Arābu Emirātus un martā Maroku.

Parolins piektdien sacīja, ka pāvests gribētu apmeklēt Irāku.

"Irākiešiem sarežģījumos, ar kuriem viņi joprojām satopas, tas pavisam noteikti būtu nozīmīgs iedrošinājums," medijam "Vatican News" sacīja kardināls.

Pāvests jau ir apmeklējis vairākas musulmaņu valstis, arī Turciju, Azerbaidžānu un Ēģipti.

Francisks centās izrādīt labvēlīgus žestus musulmaņu un jūdaistu virzienā jau uzreiz pēc ievēlēšanas amatā 2013. gadā, uzaicinot divus senus draugus no Buenosairesas - rabīnu un musulmaņu profesoru - braucienā uz Tuvajiem Austrumiem, kur viņš nosodīja reliģisku naidu.

Fotogalerija: Pāvests Francisks tiekas ar Valsts prezidentu Vējoni

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu