Magņitogorskas traģēdijas upuru skaits pieaudzis līdz 39

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Magņitogorskā ceturtdien beigusies sagruvušās daudzdzīvokļu mājas drupu pārmeklēšana, un trīsarpus dienas pēc traģēdijas bojāgājušo skaits sasniedzis 39, paziņojušas amatpersonas.

Starp bojāgājušajiem ir seši bērni.

Meklēšanas un glābšanas operācijas gaitā izglābti seši cilvēki, arī divi bērni.

Jau ziņots, ka Magņitogorskā pirmdien, 31. decembrī, plkst. 6 no rīta pēc vietējā laika (plkst. 3 pēc Latvijas laika) spēcīgā sprādzienā sagruva stāvu pārsegumi veselā desmitstāvu nama sekcijā.

Domājams, ka sprādzienus daudzdzīvokļu mājā izraisīja gāzes eksplozija.

Ņemot vērā, ka naktīs gaisa temperatūra nokrītas līdz mīnus 20 grādu atzīmei, varasiestādes jau uzreiz pēc traģēdijas atzina, ka nav daudz laika izdzīvojušo atrašanai.

Cerība pavīdēja otrdien, kad no drupām tika izvilkts dzīvs zīdainis, taču pēc tam neviens cits izdzīvojušais netika atrasts.

Mazulis guvis smagus apsaldējumus un citas traumas un tika pārvests uz slimnīcu Maskavā. Mediķi šodien bērna stāvoklis raksturoja kā stabilu.

Kāda amatpersona atklāja, ka 38 no 39 bojāgājušajiem ir identificēti, un drupās, domājams, neviens mirušais vairs neatrodas.

"Avārijas dienestiem šeit vairs nav ko darīt, darbs ir pabeigts," piebilda amatpersona.

Glābšanas un meklēšanas darbos bija iesaistīti aptuveni 900 cilvēki.

Traģēdijas vietā cilvēki nes sveces un ziedus. Daudzi maskavieši, godinot traģēdijas upurus, nolikuši ziedus pie Čeļabinskas apgabala pārstāvniecības Krievijas galvaspilsētā.

Magņitogorskas mērs šodien paziņoja, ka sprādziens, kas izraisīja daudzdzīvokļu mājas sabrukšanu, nav saistīts ar eksploziju, kas tai pat ielā notika dienu vēlāk.

Uzsprāga mikroautobuss, kurā saskaņā ar policijas sniegto informāciju atradās gāzes baloni. Taču telekanāla RT vietnē "YouTube" publiskotajā video, kuros redzams degošais transporta līdzeklis, dzirdamas šāvienu troksnim līdzīgas skaņas un balss fonā saka, ka cilvēki šauj ar ieročiem.

Izplatījušas baumas, ka sprādziens daudzdzīvokļu mājā bijis terorakts un cilvēki uzsprāgušajā mikroautobusā - aizdomās turamie.

Magņitogorskas mērs paziņoja, ka pašreiz "nav skaidru faktu, kas jebkādi apstiprinātu šodien internetā rakstīto".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu