"Viņš atteicās doties ārā!" Petardes Igaunijā pamatīgi pārbiedē vājredzīgā suni-pavadoni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Publicitātes foto

Vājredzīgajam Jakobam Jegisū no Igaunijas viņa suns-pavadonis ir palīgs, bez kura vīrietis praktiski nevar iziet no mājas. Svētku laikā labradors Laifs tik ļoti nobijies no kāda cilvēka mestas petardes, ka tagad atsakās strādāt, kā to darījis iepriekš, vēsta portāls "Postimees".

Ar pirotehniku Jakobam un viņa sunim nācās saskarties vēl pirms Ziemassvētkiem - 19. decembrī, kad viņi abi, kā ierasts, gājuši cauri parkam uz veikalu no savas mājas Tallinā. Ārā bijis tumšs un lijis lietus. Ejot caur parku, atskanejuši ļoti skaļi blīkšķi - tur kāds izšāvis petardes. 

Tajā pašā dienā noticis līdzīgs incidents pilsētas autobusā.

"Es pats redzu slikti, bet pēc siluetiem varēju noprast, ka autobusā vēl bija mazs zēns un bērnu ratiņi - iespējams, jauna ģimene. Pēc balss atpazinu, ka tur bija arī kāds vecāka gadagājuma vīrietis," atceras Jakobs. Jau autobusa pieturā bijuši dzirdami petaržu sprādzienu blīkšķi, bet kāds petardi iemetis tieši autobusā - aiz Jakoba muguras.

"Es pagriezos. Visi klusēja," stāsta vīrietis.

Foto: Piret Aus

Apmēram pēc desmit sekundēm atskanējis vēl viens blīkšķis - Jakobs strauji pagriezies un vaicājis vīrietim, kurš bijis aiz muguras, vai viņš meta petardi. Vīrietis atbildējis, ka viņš ar bērniem to nav darījis. To apstiprinājis arī vecāka gadagājuma vīrietis. Bet pieturā kāds zēns izkāpis no autobusa.

Sākumā Jakobs neesot nojautis neko nelāgu, bet, kad nākamajā vakarā nolēmis kopā ar Laifu doties pastaigā, suns atteicies doties ārā no mājas. Jau pie durvīm suns piespiedies pie saimnieka un rāvies atpakaļ. Pēc ilgstošas pierunāšanas suni-pavadoni tomēr izdevies dabūt līdz parkam, tomēr tur Laifs palīdis zem krūma un sācis trīcēt.

"Suns vienkārši sēdēja man pretī, viņš vairs nestrādāja par pavadoni," stāsta vājredzīgais vīrietis.

Jakobs vērsies pēc palīdzības zooveikalā, kur iegādājies Laifam pretstresa pastu. "Šķiet, ka tas palīdzēja," norāda vīrietis, taču piebilst, ka uguņošanas laikā suns joprojām atsakās strādāt, kā to darījis iepriekš.

» Kā nomierināt mājdzīvnieku salūta laikā?

"Es domāju, mēs ļoti pareizi izdarījām, ka Jaunajā gadā devāmies uz Hāpsalu, jo pilsētas vadība publiski pavēstīja, ka tur neviens nešaus raķetes, notika tikai oficiālais pilsētas salūts," atklāj Jakobs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu