Vecgada vakarā Kuldīgā vīrietis sadūris savu dzīvesbiedri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītā gada pēdējā dienā Kuldīgā kāds vīrietis kopīgas iedzeršanas laikā sadūris savu dzīvesbiedri, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Policija informāciju par konfliktu ģimenē saņēmusi no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, kura mediķi steigušies sniegt palīdzību cietušajai.

Kā noskaidrots izmeklēšanā, kādā dzīvoklī Kuldīgā kopīgas alkohola lietošanas laikā 1968. gadā dzimis vīrietis ar nazi ir iedūris vēderā savai dzīvesbiedrei. 1980. gadā dzimusī sieviete ar gūtajām traumām nogādāta slimnīcā, savukārt vīrietis ir aizturēts. Vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Šeršņova stāstīja, ka uz adresi Kuldīgā, kur sievietei tika iedurts ar nazi vēderā, 2018. gadā neviens izsaukums nav saņemts, tomēr 2017. gadā ir saņemti divi izsaukumi no cietušās personas, taču nevienā no reizēm cietusī nav vēlējusies nošķiršanu.

Policija lēmumu par nošķiršanu var piemērot uz laiku līdz astoņām dienām. Policija lēmumu var pieņemt tikai uz rakstveida pieteikuma pamata. Ja cietusī persona atsakās rakstīt pieteikumu policijai, tad nošķiršanu piemērot nevar. Savukārt garāku termiņu var piešķirt tiesa, piemērojot pagaidu aizsardzību pret vardarbību.

VP pārstāve informēja, ka arī Liepājā kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlies konflikts starp diviem vīriešiem, kas risināts ar naža palīdzību.

Liepājā 1.janvārī kādā daudzdzīvokļu mājā starp savstarpēji pazīstamām personām noticis konflikts, kā rezultātā ir sadurts 1977. gadā dzimis vīrietis. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts 1957. gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Abos gadījumos par notikušo ir sākts kriminālprocess par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu