Federers ieved čempioni Šveici Hopmena kausa finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Belinda Benčiča un Rodžers Federers
Belinda Benčiča un Rodžers Federers Foto: AP/Scanpix

Pateicoties leģendārā Rodžera Federera panākumam vienspēlē, pašreizējā turnīra čempione Šveice ceturtdien sasniedza Austrālijā notiekošā Hopmena kausa finālu.

Tiesa, B grupas trešās kārtas mačā Šveices komanda ar 1-2 piekāpās Grieķijai.

Šveices vienībai fināla sasniegšanai gan pietika ar Federera uzvaru vīriešu vienspēlē. Pasaules ranga trešās vietas īpašnieks ar rezultātu 7-6 (7:5), 7-6 (7:4) pieveica planētas 15.raketi Stefanu Cicipu.

Pēc tam sieviešu vienspēlē šveiciete Belinda Benčiča, kura pasaules rangā atrodas 54.vietā, ar 3-6, 4-6 gan piekāpās grieķietei Marijai Sakari, kura ir planētas 41.numurus.

Pēcāk jauktajā dubultspēlē uzvaru arī guva Grieķijas tenisisti Sakari un Cicips, kuri guva virsroku ar 4-3 (5:4), 2-4, 4-3 (5:3).

Otrā šīs grupas cīņā ceturtdien Lielbritānija ar 2-1 uzvarēja ASV, kuras rindās vienīgo uzvaru sieviešu vienspēlēs guva tieši Serēna Viljamsa.

B grupā ar divām uzvarām trīs spēlēs beigās uzvarēja Šveice, kam ar tādu pašu bilanci sekoja Grieķija un Lielbritānija, bet ASV cieta neveiksmes visās trijās cīņās.

Šveice kā grupas uzvarētāja vienīgā sasniedza finālu.

Tikmēr A grupā ar divām uzvarām divos mačos vadībā ir Vācija un Austrālija, kuras piektdien savstarpējā mačā dalīs ceļazīmi uz finālu. Tikmēr zaudējumus abos mačos cietušas Spānija un Francija.

Pastāv liela iespējamība, ka tieši Vācija un Šveice otro gadu pēc kārtas spēlēs finālā, turklāt to sastāvā ir tieši tie paši tenisisti, kas pērn.

Pērn Hopmena kausa izcīņā triumfēja šveicieši Rodžers Federers un Belinda Benčiča.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu