Daiļslidotāja Ņikitina traumas dēļ apritē varētu atgriezties vien gada beigās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Diāna Ņikitina
Diāna Ņikitina Foto: Reuters/LETA

Pērn Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startējusī Latvijas daiļslidotāja Diāna Ņikitina šosezon sacensībās nepiedalās jau ilgstošas traumas dēļ, bet apritē viņa varētu atgriezties vien oktobrī vai novembrī, aģentūrai LETA atklāja sportiste.

Pašlaik 18 gadus vecā Ņikitina pērn olimpiskajās spēlēs, piedzīvojot debiju šāda līmeņa sacensībās, izcīnīja 26.vietu, bet kopš tā laika informācijas par viņas gaitām bijis maz, turklāt šosezon viņa uz starta tā arī nav devusies.

"Man ir gūžas trauma, kuras dēļ es nevaru slidot. Gaidu operāciju, kurai jābūt drīz," sacīja Ņikitina, kura ar šīs traumas radītajām sekām cīnoties jau kopš 2017.gada vasaras, tomēr iepriekšējā sezonā viņa startēja ar pretsāpju līdzekļu un blokāžu palīdzību.

Ņikitina gan bijusi gatava arī šajā sezonā darīt to pašu, tomēr ārsti šādu iespēju noraidījuši.

"Pēc operācijas rehabilitācijas process būs ilgs, bet ceru, ka varēšu atkal startēt oktobrī vai novembrī," pauda Ņikitina.

Latvijas sportiste arī apliecināja, ka turpina sadarbību ar slaveno šveicieti Stefanu Lambjēlu, turklāt sadarbībā ar viņu jau tiekot sastādīts pēcoperācijas grafiks. Tiesa, Šveices speciālista pakalpojumi neesot lēts prieks, taču Ņikitina nevēlas mainīt trenerus un redz sevi strādājam tikai ar Lambjēlu, tāpēc tikšot darīts viss iespējamais, lai arī turpmāk finansiālus līdzekļus atrastu.

"Šobrīd mācos un arī speru pirmos soļus trenēšanā, palīdzot treneriem," par savām šī brīža gaitām Ozolniekos stāstīja jaunā daiļslidotāja. "Kad ir laiks arī pati pasportoju un paslidoju, lai gan šobrīd to varu darīt vien ar pusspēku."

Šī mēneša beigās Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā būs Eiropas čempionāts daiļslidošanā, bet martā Japānā būs planētas meistarsacīkstes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu