Nacionālo bruņoto spēku noliktavās pazudušas nakts redzamības ierīces (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

No Nacionālo bruņoto spēku (NBS) noliktavām pazudušas nakts redzamības ierīces, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošo informāciju, vēstīja raidījums "Panorāma".

Aizsardzības ministrija (AM) raidījumam apstiprināja, ka aprīkojuma iztrūkums konstatēts pagājušajā gadā veiktās inventarizācijas laikā. Par notikušo bruņotajos spēkos sāktas divas dienesta pārbaudes, pēc kurām ierosināts arī kriminālprocess. Tā detaļas ministrija gan neatklāja.

AM Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins pastāstīja, ka šī notikuma rezultātā ir ierosinātas divas dienesta pārbaudes un viens kriminālprocess, kurš arī ir ar pirmajiem rezultātiem. "Konkrētas iekārtas, konkrēts inventārs ir atrasts, un ir noskaidrotas šīs personas," teica Galkins.

Tā kā izmeklēšana vēl turpinās, ministrija neatklāja, cik liela daļa nozudušā aprīkojuma atrasta un cik lieli zaudējumi bruņotajiem spēkiem nodarīti.

Galkins gan apstiprināja, ka iespējamie vaininieki ir bruņoto spēku pārstāvji. LTV zināms, ka saistībā ar notikušo atstādinātas vairākas amatpersonas, ko ministrija gan nekomentēja.

Dienesta pārbaudes tikko esot noslēgušās, taču par soda mēriem komandieris Leonīds Kalniņš vēl neesot lēmis. Arī bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris Kaspars Zdanovskis šobrīd amatu nav zaudējis.

Galkins arī norādīja, ka pašlaik nevar apstiprināt, cik lielā mērā Zdanovskis notikušajā ir iesaistīts. "Viņš ir konkrēti nodrošinājuma pavēlniecības komandieris, un nodrošinājuma pavēlniecībā pārziņā esošajās noliktavās ir konstatēti šie pārkāpumi," teica Galiknis.

Savukārt aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) atzina, ka "dzīvē visādas lietas notiek".

"Es jau nevaru izsekot visam, kas notiek Latvijas bruņotajos spēkos. Tāpēc ir atbildīgās personas, kas par to ir atbildīgas. Šobrīd tas tiks noskaidrots. Nekādus secinājumus es pagaidām nevaru veikt. Tas būtu ļoti dīvaini pirms noskaidrošanas, kas ir noticis," teica Bergmanis.

LTV rīcībā esošā informācija liecina, ka no armijas nozagtās nakts redzamības ierīces, iespējams, tirgotas internetā. AM sola sniegt plašākus komentārus pēc tam, kad būs noslēdzies kriminālprocess. Bruņotie spēki tagad esot uzlabojuši uzraudzību noliktavās. Tāpat šogad turpināsies kopējā bruņoto spēku nodrošinājuma reforma, kas modernizēs noliktavas un uzlabos to kontroli.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu