Džeimss un Adetokunbo izvirzījušies NBA Visu zvaigžņu spēles balsojuma priekšgalā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: EPA/LETA

Lebrons Džeimss no Losandželosas "Lakers" un Jannis Adetokunbo no Milvoki "Bucks" komandas šobrīd ir izvirzījušies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma priekšgalā, liecina pirmie starprezultāti.

Līdzjutēju balsojums noslēgsies 21.janvārī. Savas balsis var atdot ar "Google" starpniecību, līgas mājaslapā "NBA.com" un NBA aplikācijā.

Piecas dienas - 3., 4., 10., 11. un 21.janvārī - visās platformās balsis skaitīsies dubultā. Komandu sākumsastāvi, tajā skaitā divi kapteiņi, tiks paziņoti 24.janvārī, bet nedēļu vēlāk būs zināmi arī NBA galveno treneru izvēlētie rezervisti.

Džeimss ar 1 083 363 balsīm ir visa balsojuma līderis un vienīgais basketbolists, kurš jau pārsniedzis viena miljona balsu robežu. Viņš ir līderis starp Rietumu konferences garā gala spēlētājiem, bet otrais starp šīs pozīcijas pārstāvjiem ir slovēņu sensācija Luka Dončičs no Dalasas "Mavericks" (679 839 balsis), kurš apsteidz tādas zvaigznes kā Kevins Durants un Entonijs Deiviss.

Savukārt starp ārējās līnijas basketbolistiem šajā konferencē vadībā ir Stefans Karijs no Goldensteitas "Warriors" (793 111 balsis), kuram seko Minesotas "Timberwolves" aizsargs Deriks Rouzs (698 086) un Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets" (541 606).

Austrumu konferencē Adetokunbo ar 991 561 balsi ir vadībā starp garā gala spēlētājiem, kamēr otrais šajā pozīcijā ar 774 172 balsīm ir Kavai Lenards no Toronto "Raptors". Tikmēr ārējā līnijā līderis ar 910 329 balsīm ir Bostonas "Celtics" zvaigzne Karijs Ērvings, kuram seko pieredzējušais Dveins Veids no Maiami "Heat" - viņš gan iekrājis vien 409 156 balsis.

Par komandu kapteiņiem kļūs divi basketbolisti, kuri Austrumu un Rietumu konferencēs saņems visvairāk balsu. Pēc tam kapteiņi izvēlēsies komandu sākumsastāvus un rezervistus, neatkarīgi no basketbolistu pārstāvētajām konferencēm.

Trešo sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti arī 10. un 17.janvārī.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 17.februārī Šarlotā, kur mājas spēles aizvada "Hornets" vienība.

Iepriekšējā sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu