ASV valsts sekretārs cer, ka Trampa un Kima samits notiks drīz

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV Valsts sekretārs Maiks Pompeo
ASV Valsts sekretārs Maiks Pompeo Foto: Reuters/LETA

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo ceturtdien, 3. janvārī, pauda optimismu, ka drīzumā varētu notikt otrs ASV un Ziemeļkorejas samits, vienlaikus izsakot šaubas par to, ka tajā varētu tikt noslēgta būtiska vienošanās.

ASV prezidents Donalds Tramps, kuram jūnijā Singapūrā bija vēsturiska tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, otrdien paziņoja, ka ir saņēmis "lielisku vēstuli" no Kima, kā arī cildināja abu attiecības.

"Vēl ir daudz darāmā, bet es esmu pārliecināts, ka tuvākajā laikā prezidentam Trampam un priekšsēdētājam Kimam būs iespēja tikties atkal," intervijā telekanālā "Fox News" sacīja Pompeo.

Samitā notiks darbs pie tā, lai "patiešām radītu daudz labāku, drošāku Ameriku, lai būtu mazāk draudu ne tikai saistībā ar to, ka pret mums var tikt izšauti kodolieroči, bet arī attiecībā uz kodolieroču izplatīšanu."

Vaicāts, vai samitā varētu tikt noslēgta paliekoša vienošanās, Pompeo sacīja: "Es būtu pārsteigts, ja mēs šajā sanāksmē nonāksim līdz galam, kaut arī tas būtu fantastiski, ja mēs to panāktu."

Kopš Singapūras samita Vašingtonas un Phenjanas kodolsarunas ir iestigušas. ASV vēlas, lai Ziemeļkoreja veic detalizētu kodolobjektu un raķešu objektu uzskaitījumu, kas potenciālās vienošanās ietvaros tiktu inspicēti un demontēti, savukārt Ziemeļkoreja uzstāj, ka vispirms ir jāatceļ sankcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu