Medijs: "Knicks" apsver nepiedāvāt Porziņģim maksimālo līgumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas lielākā zvaigzne Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Kristaps Porziņģis gaidāmajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu. Nav šaubu, ka daudzas komandas gatavos latvietim līgumu piedāvājumus, taču basketbolista esošā komanda Ņujorkas "Knicks" apsver domu nepiedāvāt Porziņģim maksimālo līgumu, vēsta "Sportando". 

Jau vakar ziņojām, ka par Porziņģa pakalpojumiem nopietnu interesi izrāda Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" vienība, kura latvietim gatavojas piedāvāt maksimālo līgumu. 

"New York Daily News" žurnālists Stefans Bondijs ziņo, ka Ņujorkas komanda nopietni apdomājot Porziņģa nākotni ar vienību. Komandas vadība līgumā plāno ieviest punktus par pilna atalgojuma saņemšanu tikai gadījumā, ja latvietis sezonas laikā būs aizvadījis konkrētu spēļu skaitu. 

"Tuvi avoti ziņo, ka "Knicks" nepiedāvās Porziņģim maksimālo līgumu uzreiz. Komanda vēlētos būt piesardzīga, īpaši pēc basketbolista smagās traumas. Ņujorkas komanda latvietim gatavos līdzīgu līgumu, kādu savulaik "76ers" piedāvāja Embīdam," atzīst Bondijs.

Foto: AP/Scanpix

Bondijs arī uzskata, ka šo punktu ieviešana līgumā var radīt nesaskaņas starp basketbolistu un komandas vadību. "Protams, ka Porziņģis sevi redz kā maksimālā līguma spēlētāju. Viņš būs ierobežoti brīvais aģents, tādēļ tas viņam netraucēs parakstīt līgumu ar jebkuru citu līgas vienību. Ja Ņujorka vēlēsies paturēt "vienradzi", tad viņiem nāksies pielīdzināt šo summu."

Pagaidām nav skaidrības, kad latviešu superzvaigzne varētu atgriezties NBA laukumos. Ņujorkas klubs iepriekš pauda nostāju, ka nesteigsies ar Porziņģa sūtīšanu laukumā.

Pārbūvē esošā "Knicks" ar deviņām uzvarām 38 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 14.vietu un, visticamāk, pavasarī nepretendēs uz dalību izslēgšanas turnīrā.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā katrā no mačiem vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

Galerija: Basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu