Vējonis vēl nenosauc premjera amata kandidātu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien, 4. janvārī, vēl nenominēs jaunu premjera amata kandidātu, iespējams, atliekot gala lēmumu uz nākamo pirmdienu, 7.janvāri, kad viņam plānota tikšanās ar "Jaunās Vienotības" politiķi Krišjāni Kariņu, šodien pēc tikšanās ar prezidentu informēja partiju pārstāvji.

Sarunā ar Valsts prezidentu neesot apspriests jautājums, kāpēc premjera kandidāta iespējamā nominēšana varētu notikt pirmdien, 7. janvārī, nevis šodien.

Reizē politiķi norādīja, ka tas loģiski, ka pirms lēmuma pieņemšanas par nominēšanu Vējonim ir paredzēta saruna ar premjera kandidātu.

Kariņš jau vairākas nedēļas ir konsultējies ar partijām par valdības izveidošanas iespējām.

Viņam esot drošs 50 deputātu atbalsts, savukārt par partijas "KPV LV" atbalstu vēl ir visai daudz spekulāciju.

"Jauno Vienotību" parlamentā pārstāv vien astoņi deputāti, un tā ir mazākā frakcija 13. Saeimā.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas.

» Gobzems: "KPV LV" nebūs cērpama aita

Vaicāts, vai, ņemot vērā politiķa Alda Gobzema (KPV LV) pausto, "KPV LV" būs vienots frakcijas viedoklis, kad būs jābalso par Kariņa valdības apstiprināšanu, partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs atbildēja, ka Gobzems jau ir vairākkārt uzsvēris, ka pauž personīgo viedokli. Zakatistovs norādīja, ka frakcijas viedoklis tiek veidots tās sēdēs.

Gobzems norādījis, ka balsos pret JV veidotu valdību. Politiķis LTV raidījumā "Rīta panorāmā" šodien arī nesolīja visu partijas deputātu atbalstu Kariņa veidotai valdībai.

Frakcijas vadītājs gan vēl nevarēja sniegt atbildi, vai deputātiem būs brīvais balsojums. Zakatistovs pateicās sadarbības partneriem par "KPV LV" frakcijas izvirzīto prasību akceptēšanu. Reizē viņš atkārtoti neatklāja, kādas ir šīs prasības. Viņš norādīja, ka ir panākta savstarpējā vienošanās starp sadarbības partneriem un ka tālāk norisināsies darbs pie valdības deklarācijas veidošanas.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas vadītāja Juta Strīķe pauda, ka darbs pie valdības deklarācijas veidošanas jau ir sākts iepriekš un vairāk nekā divu mēnešu sarunās ir tapuši vairāki deklarāciju projekti. Tāpēc politiķe prognozēja, ka darbs pie dokumenta sagatavošanas būs raits.

JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis sacīja, ka par katras nozares atbildīgajai personai valdības deklarācijas veidošanas procesā būtu jāvada savas jomas partiju pārstāvju darba grupas. Šādā formātā sagatavotie priekšlikumi tiktu iesniegti Kariņam. Latkovskis atsaucās uz Zakatistova pausto, prognozējot, ka 13. Saeimā lēmumu pieņemšanas "smaguma centrs" atgriezīsies parlamentā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu