Ekmanis: Siguldā centāmies sarīkot mini olimpiskās spēles

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zintis Ekmanis
Zintis Ekmanis Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Pasaules kausa (PK) izcīņas sezona bobslejā un skeletonā šogad startēja īpaši, jo pirmais posms norisinājās Siguldā. Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis atzinis, ka tika darīts viss, lai Siguldas posmu sarīkotu kā mazas olimpiskās spēles. 

Decembrī Siguldā pirmo reizi risinājās Pasaules kausa izcīņas posms bobslejā un skeletonā gan dāmām, gan kungiem. Tika aizvadītas divas sacensības bobslejā divniekiem. Siguldas trase nav piemērota četriniekiem; lai Latvijā notiktu olimpiskās spēles renes sporta veidos, trasi atsevišķās vietās nāksies pārbūvēt. 

Ekmanis atklāja, ka Siguldā noorganizētais posms guvis ļoti labas atsauksmes. 

"Saņēmām ļoti daudz uzslavu. Tās saņemam joprojām. Visas iesaistītās puses ir ļoti apmierinātas ar Siguldas posmu, tā organizētību un silto uzņemšanu," atzīst Ekmanis.

LBSF ģenerālsekretārs atzina, ka ir īpaši priecīgs par to, ka šis posms bija ļoti apmeklēts no līdzjutēju puses. "Ārzemēs ir pieredze, kad posmi netiek ļoti apmeklēti. Izņēmums, protams, ir Vācija un Šveice. Centāmies radīt svētkus Siguldas posma skatītājiem un dalībniekiem," norāda Ekmanis. 

Jāpiemin, ka Sigulda/Stokholma par iespēju uzņemt 2026. gada Ziemas olimpiskās spēles konkurē ar Itālijas pilsētām Milānu un Kortīnu d'Ampeco. 

Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Ekmanis uzsver arī to, ka liels darbs bija padarīts tieši aizkulisēs, ko lielākā daļa publikas nemaz neredz. Visa rezultātā tika izveidotas mini olimpiskās spēles.

"Ļoti daudz strādājām, lai pilnīgi viss būtu noorganizēts. Brīvprātīgie tika piesaistīti, strādājām pie pasākuma producēšanas, tika meklēti strādnieki, darbs ar televīzijām utt. Centāmies izdarīt visu, lai būtu sajūta kā mini olimpiskajās spēlēs," atzīst Ekmanis.

Ģenerālsekretārs arī atzina, ka šis bija kā labs uzmetums 2026. gadam. "Stokholmas pārstāvji bija ieradušies uz Siguldas posmu. Viņi bija apmierināti ar to, ko redzēja. Gribu pateikt arī paldies valdībai, kura deva līdzfinansējumu."

Daudzi sportisti esot atzinuši, ka Siguldas trase esot sarežģīta. Bieži ir dzirdēts, ka 3. un 4. virāža esot ļoti sarežģīta, kura ļoti būtiski ietekmē rezultātu. "Sestajā to var izlabot, bet daži sportisti to vēl nav atkoduši," smejoties atzīst Ekmanis. 

Pilnu interviju ar Ekmani iespējams noskatīties šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu