Ņikitina uzvar Pasaules kausa trešajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jeļena Ņikitina
Jeļena Ņikitina Foto: EPA/Scanpix

Krievijas skeletoniste Jeļena Ņikitina piektdien Vācijas trasē Altenbergā guva uzvaru Pasaules kausa trešā posma sacensībās.

Līdz ar to šī Krievijas skeletoniste izcīnījusi otro uzvaru šosezon, jo viņa bija pirmā arī sezonas atklāšanas posmā Siguldā.

Ņikitina bija līdere jau pēc pirmā brauciena, bet pēc otrā brauciena, tajā uzstādot arī jaunu starta rekordu, viņa vadību tikai nostiprināja un otrajā vietā finišējušo vācieti Žaklīnu Lelingu apsteidza par 0,37 sekundēm.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās cita krieviete Jūlija Kanakina, kura no tautietes atpalika teju sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim posmiem līdere ir Ņikitina, kura sakrājusi 642 punktus, bet otrā ar 619 punktiem ir Lelinga. Savukārt trešo vietu ar 602 punktiem ieņem cita vāciete Tīna Hermana, kura piektdien bija ceturtā.

Vēlāk piektdien turpat Altenbergas trasē sacensības aizvadīs arī vīrieši, kur Latviju pārstāvēs brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī Ivo Šteinbergs.

Vīriešiem pirmais brauciens sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.16.45. Sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Nedēļas nogalē turpat Altenbergā uz starta dosies arī bobslejisti.

Nākamnedēļ notiks vēl viens etaps Vācijā, skeletonistus un bobslejistus uzņemot Kēnigszē trasei, pēc tam sportisti spēkosies janvārī Īglsas trasē Austrijā un Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies arī pasaules čempionāts, tam notiekot marta ievadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu