"Zelta karotīšu" skandāls: 7000 eiro sods par virtuves piederumu ar viltotu marķējumu piegādi Lietuvas armijai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viļņas tiesa piespriedusi samaksāt 7000 eiro sodanaudu bijušajam uzņēmuma "Nota bene" vadītājam Andrjum Jazgevičam par to, ka šis uzņēmums piegādājis Lietuvas armijai virtuves piederumus, no kuriem daļa bija ar viltotu marķējumu un to cena astoņas reizes pārsniedza tā brīža tirgus cenu.

Prokuratūra piektdien paziņoja, ka Jazgevičs atzīts par vainīgu krāpniecībā un svešas preču zīmes izmantošanā.

Viņam arī būs jākompensē Lietuvas Bruņotajiem spēkiem vairāk nekā 4000 eiro, lai atlīdzinātu materiālo kaitējumu, un vēl 750 eiro jāiemaksā fondā palīdzībai noziegumu upuriem.

Jau ziņots, ka 2014. gadā firma "Nota bene" tika atzīta par uzvarētāju konkursā par virtuves piederumu piegādi Lietuvas Bruņotajiem spēkiem.

Cenšoties izpildīt līguma nosacījumus, Jazgevičs bez atļaujas nelielu skaitu preču licis marķēt ar svešu preču zīmi - 48 lauka virtuves priekšmetiem piestiprinātas uzlīmes ar citas preces kodu un informāciju. "Nota bene" darbinieki uzlīmes ar Vācijas firmas "Karcher-Futuretech" preču zīmi piestiprinājuši Lietuvas uzņēmumā "Sangaida" iegādātajām precēm.

Tas darīts tāpēc, ka "Karcher-Futuretech" nav spējis piegādāt nepieciešamo preču skaitu vajadzīgajā termiņā.

Šis gadījums Lietuvā iedēvēts par "zelta karotīšu" skandālu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu