Mūžībā devusies māksliniece Māra Zītare

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" glezniecības studijas "Umbra" vadītāja Māra Zītare ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balvu "Baltais zvirbulis" par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu mākslas pedagoģijas jomā.
Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" glezniecības studijas "Umbra" vadītāja Māra Zītare ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balvu "Baltais zvirbulis" par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu mākslas pedagoģijas jomā. Foto: Lita Krone/LETA

Aizvadītā gada 25. decembrī mūžībā devusies māksliniece Māra Zītare, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Mākslinieku savienībā.

Atvadīšanās no Zītares notiks 9. janvārī plkst.12 Rīgas kremācijas centra Lielajā zālē.

Savienībā skaidroja, ka Zītare 1961. gadā beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu ar diplomdarbu "Preču stacija". Izstādēs māksliniece piedalījusies no 1963. gada, bet Latvijas Mākslinieku savienības biedre viņa bija kopš 1970. gada.

No 1963.-1973. gadam māksliniece strādāja kā pedagoģe Rīgas Lietišķās Mākslas vidusskolā un kopš 1978. gada vadīja Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" Tautas glezniecības studiju "Umbra".

Savienībā norādīja, ka māksliniece pieder pie paaudzes, kura pārvērtējot sociālistiskā reālisma nosacījumus centās rast citādus risinājumus, izvēršot vispārinātas figurālās kompozīcijas ar tēliem lakoniskās formās un ikdienišķo pārvēršot mūžības noskaņās.

Zītares mākslas darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Tukuma muzejā un citos muzejos, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Francijā, Zviedrijā, Anglijā, Japānā un citur.

Latvijas Mākslinieku savienība izsaka dziļu līdzjūtību gleznotājas Māras Zītares tuviniekiem un kolēģiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu