Pagājušogad Rīgā un Viļņā benzīns kļuvis lētāks, bet Tallinā - nedaudz dārgāks (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Degvielas uzpildes stacija.
Degvielas uzpildes stacija. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušā gada laikā mazumtirdzniecībā 95. markas benzīna cena Rīgā un Viļņā ir krietni samazinājusies, savukārt Tallinā tā ir kāpusi, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

2018. gada laikā 95. markas benzīna cena "Circle K" degvielas uzpildes stacijās Viļņā ir kritusies par 12,2%, bet Rīgā tā ir samazinājusies par 4,6%. Vienlaikus Tallinā gada laikā benzīna cena ir augusi par 0,2%.

Savukārt dīzeļdegvielas cena Tallinā gada laikā ir palielinājusies par 1,8%, bet Rīgā - par 1,9%, kamēr Viļņā tā ir sarukusi par 7,9%.

Dārgākais benzīns šā gada pirmajā darba nedēļā bija nopērkams Tallinā, kam sekoja Rīga, bet zemākā benzīna cena gada sākumā bija Viļņā. Tāpat Tallinā ir augstākā cena dīzeļdegvielai, bet zemākā cena - Viļņā.

Gada pirmajā darba nedēļā Rīgā "Circle K" degvielas uzpildes stacijās gan 95. markas benzīna, gan dīzeļdegvielas cena samazinājusies par 0,8% - līdz 1,204 eiro par litru. Turklāt benzīna cena sarukusi desmito, bet dīzeļdegvielas cena - devīto nedēļu pēc kārtas.

Viļņā 95. markas benzīna cena "Circle K" degvielas uzpildes stacijās piektdien bija 1,066 eiro, kas ir par 2,6% mazāk nekā iepriekšējā piektdienā. Dīzeļdegvielas cena šonedēļ samazinājusies par 2,8% un bija 1,044 eiro par litru.

Vienlaikus Tallinā 95. markas benzīna cena kritusies par 0,8% - līdz 1,259 eiro par litru. Arī dīzeļdegvielas cena sarukusi par 0,8% - līdz 1,299 eiro.

Autogāzes cena arī šonedēļ nav mainījusies Rīgā, kur tā joprojām ir 0,605 eiro par litru. Tallinā autogāzes cena ir samazinājusies par 10% - līdz 0,629 eiro litrā, bet Viļņā - par 3,3% - līdz 0,493 eiro litrā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu