Urbanovičs neprognozē veiksmīgu "Saskaņas" un ZZS sadarbību opozīcijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs 12. Saeimas pēdējās sēdes laikā.
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs 12. Saeimas pēdējās sēdes laikā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja opozīcijā strādās "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), tad šo politisko spēku sadarbība nebūs diez ko veiksmīga, uzskata "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"ZZS ir savilkusi tik lielas "sarkanās līnijas" sadarbībai ar "Saskaņu", ka diez vai no mūsu sadarbības varētu iznākt kas labs. Taču dzīvosim - redzēsim," aģentūrai LETA sacīja politiķis.

Ubranovičs prognozēja, ka valdība politiķa Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā tiks apstiprināta Saeimā. Viņš norādīja, ka domstarpību par, piemēram, valdības deklarāciju koalīcijas partijām nebūs, jo tām interesējot tikai amatu sadalījums, nevis "papīru rakstīšana."

"Varbūt sabiedrība tiks pabarota ar kādām debatēm, taču ne pārāk izteiktām un ne tik asām kā iepriekš. Domāju, ka šīs partijas ātri atradīs iekšējos un ārējos ienaidniekus, kas viņus apvienos, un Kariņam tiks uzticēta galvenā inkvizatora loma," pauda Urbanovičs.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis šonedēļ vēl nenominēja jaunu premjera amata kandidātu, iespējams, atliekot gala lēmumu uz nākamo pirmdienu, 7. janvāri, kad viņam plānota tikšanās ar "Jaunās Vienotības" politiķi Kariņu, šodien pēc tikšanās ar prezidentu informēja partiju pārstāvji.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Šo partiju pārstāvji Valsts prezidentam esot apliecinājuši, ka ir gatavi atbalstīt Kariņa kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Šis ir ilgākais valdības veidošanas periods kopš neatkarības atjaunošanas 1990. gadā.

Parlamentā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem teju trīs mēnešus nav izdevies vienoties par topošo valdību, tāpēc pienākumus turpina pildīt līdzšinējais Ministra kabineta sastāvs. Sarunās par valdību bija iesaistītas visas Saeimā ievēlētās partijas, izņemot "Saskaņu", kas pārstāv lielāko parlamenta frakciju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu